Després d'onze hores d'escorcolls a casa de José Luis Moreno, s'han emportat la seva documentació com a proves per demostrar que és el líder d'una estafa internacional per blanquejar els diners del tràfic de drogues.

En total hi ha 53 persones detingudes

La Guàrdia Civil ha finalitzat ja l'escorcoll de la casa de l'empresari José Luis Moreno, on han estat onze hores per a recaptar documentació i material informàtic, dins de l'operació contra una xarxa internacional d'estafadors que s'ha saldat amb la seva detenció i la d'altres 52 persones.

En l'escorcoll han participat també gossos ensinistrats en la cerca de diners. Passades les set de la tarda, Moreno ha sortit juntament amb una desena de vehicles policials.

José Luís Moreno / EFE

José Luis Moreno ha estat detingut per un presumpte delicte d'estafa internacional / EFE

José Luis Moreno ha estafat 50 milions d'euros

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat una xarxa internacional d'estafadors que comptaven amb més de 700 societats mercantils amb les quals van defraudar més de 50 milions d'euros.

L'operació Titella va començar en 2018 quan diverses entitats bancàries van donar la veu d'alarma sobre aquesta organització, la qual hauria aconseguit defraudar més de 50 milions d'euros.

Enxampen el narcotraficant amb 1,3 milions d'euros

De manera paral·lela en aquestes mateixes dates, la Policia Nacional va interceptar a Madrid a una persona que ocultava en un doble fons d'un cotxe al voltant d'1,3 milions d'euros. Es tractava d'una mula al servei de l'organització dedicada a blanquejar diners, com han demostrat les perquisicions durant aquests anys que han seguit els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Brigada de Madrid.

Aquesta persona treballava per a la xarxa transportant en vehicles amb doble fons grans quantitats d'efectiu per tot el territori nacional procedent de la venda de droga dins i fora de les fronteres. Des de primera hora d'aquest dimarts els agents de tots dos cossos van aconseguir la detenció dels 53 integrants d'aquesta xarxa en diferents províncies d'Espanya com Madrid, Barcelona, Múrcia, València i Alacant.

José Luis Moreno / Twitter AlfonsoGomezAg

José Luis Moreno hauria estafat 50 milions d'euros / Twitter AlfonsoGomezAg

Cas sota secret de sumari

El productor José Luis Moreno, de 74 anys, ha estat detingut en el seu habitatge a Boadilla del Monte (Madrid) poc després de les vuit del matí.

A més del seu habitatge, els agents han escorcollat una de les seus de la seva productora a la localitat madrilenya de Moraleja de Enmedio. La investigació, liderada pel Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional i el cas es troba sota secret de sumari.