Dissabte de matinada el Jonathan Pinto anava de camí a casa seva, després d’acabar un bolo de DJ en un local del carrer de Tuset, quan va sentir cridar dues noies, la Noa i la Jana, que també sortien d’una discoteca de la zona i que caminaven pel carrer de Balmes de Barcelona. Un home de 50 anys, que estava al carrer gaudint d’un permís de tercer grau, tot i que està condemnat per assassinar a ganivetades un vigilant de seguretat en un aparcament de Gràcia l’any 2008, les estava agredit amb una pedra de grans dimensions. Va colpejar al cap a la Noa i va donar diversos cops de puny a la Jana.

En Jonathan va deixar la motxilla que portava a terra i va córrer en direcció a l’home, li va saltar a sobre i el va poder reduir, fins que l’home el va atacar amb un cop de colze, que el va deixar ferit amb un cop a l’ull. Després, l’agressor li va donar un cop a la cara, amb la mateixa pedra que havia fet servir per atacar la Noa. L’home va poder desempallegar-se del Jonathan i va escapar, podent ser detingut més tard. 

“No m’ho vaig pensar”

Tal com ha explicat el mateix DJ Jonathan Pinto a ElCaso.cat, ell havia acabat la seva actuació i va decidir tornar cap a casa caminant, passant per aquella zona, on la seva germana també estava de festa. Quan va saber que la seva germana ja havia marxat amb taxi cap a casa, ell va fer el mateix, però aquest diumenge de matinada va decidir fer-ho a peu. Això, segurament, va salvar la vida de les dues noies. 

Va sentir cridar un grup de noies. Primer va pensar que eren les dues joves que havia vist feia pocs segons, que potser anaven begudes i que feien enrenou. Però res més lluny de la realitat. Quan va girar la cantonada va veure com un home les estava atacant. “No m’ho vaig pensar, vaig deixar la motxilla a terra i vaig córrer cap a l’home, saltant-li a sobre”, relata. La Noa tenia un fort cop al cap i la Jana, l’altra noia, havia rebut diversos cops de puny a la cara. Ell, com les dues noies, també va haver de ser traslladat pel SEM a l’hospital, per la ferida que tenia a la cella.

NoaGarcia
Noa, la noia atacada al carrer de Balmes de Barcelona / Cedida

L’home explica que va saltar sobre ell per reduir-lo. No coneix cap tècnica d’arts marcials, però va evitar donar-li un cop de puny per no tenir problemes si queia malament i va pensar que era millor reduir-lo. El jove, que té 28 anys i és de nacionalitat equatoriana, tot i que fa molts anys que viu a Catalunya, fa molt temps que fa de DJ i coneix el món de la nit; “Vaig recordar com actuen els vigilants de seguretat per reduir a persones violentes i vaig fer el mateix”, ha assegurat. 

Detingut i a presó

L’home detingut, ja conegut de la policia per un crim de 2008, quan va matar a ganivetades el vigilant d’un aparcament de la Travessera de Gràcia. Tot i que va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona a 16 anys de presó, aquest dissabte estava al carrer gaudint d’un permís de tercer grau.

Després de ser arrestat, aquest dilluns va ser entregat al jutge de guàrdia, que en va ordenar la seva entrada a la presó per dos delictes de robatori amb violència i cinc delictes de lesions. Una de les noies atacades ha explicat que quan les diligències avancin demanaran que el delicte que se l’imputa no sigui només lesions, sinó també una temptativa d’homicidi. Alberto R.M. va agafar una pedra d’una obra que hi ha a la zona i la va fer servir per atacar a la Noa i també al Jonathan.