La Noa G. i la Jana N. han tornat a néixer. La matinada de dissabte a diumenge, al carrer de Balmes de Barcelona, un home fora de si les va atacar a cops amb una pedra que havia robat d’unes obres del mateix carrer, a tocar gairebé amb la plaça de Molina. Eren al voltant de dos quarts de sis de la matinada i un home les va atacar, a elles dues i a tres persones més, una d’elles, un jove, en Jonathan, que les va intentar ajudar. Qui es va emportar la pitjor part va ser la Noa, que va rebre un fort cop al cap i va haver de ser traslladada i ingressada, tot i que va poder ser donada d’alta després de fer-li un TAC per descartar lesions internes. La Jana també va rebre diversos cops de puny i va caure a terra inconscient. Les dues noies tornaven de festa, acabaven de sortir d'una discoteca del carrer d'Aribau, quan es van trobar de cara amb l'home que els hauria pogut canviar la vida. Amb una pedra de grans dimensions s'hi va acostar i els va dir que les mataria.

Detingut al carrer de Balmes

Amb els avisos al 112, els Mossos es van desplegar a la zona i al voltant de les sis de la matinada van poder localitzar-lo gràcies a la descripció que havien donat les víctimes, i el van poder detenir. Es tracta d’un home de 50 anys, de nacionalitat espanyola i que ja acumula antecedents. 

Concretament, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per un homicidi de l’any 2008. Tal com ha avançat La VanguardiaAlberto R.M. va ser condemnat per haver cosit a ganivetades l’agost d’aquell any un vigilant de seguretat d’un pàrquing del barri de Gràcia quan el va enxampar robant 300 euros de la taquilla de l’aparcament. L’any 2012 es va confirmar una pena de 16 anys de presó, però ja estava al carrer gaudint d’un permís de tercer grau. Ara ja torna a ser a la presó.

NoraGarcia
Imatge d'una de les noies agredides, a l'hospital del Sagrat Cor, on va ser traslladades / Cedida

Després de ser arrestat pels fets del diumenge, l’home va ser entregat al jutge de guàrdia, el jutjat d'instrucció 24 de Barcelona va ordenar la seva presó provisional sense fiança per haver ferit les dues noies, a qui també va intentar robar, i a tres persones més, entre ells, l’home que les va intentar ajudar. Abans d’atacar les dues noies, ja havia ferit dues persones més. En el moment de ser detingut, l’home també va ser traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a un centre mèdic pel seu estat d’excitació.

Els advocats de les dues noies agredides intentaran que a més dels delictes de robatori amb violència i ús de mitjà perillós i lesions també es pugui imputar a l'home un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Ell mateix, asseguren les dues noies, els va dir que les "havia de matar". Fonts de la investigació no descarten que el detingut pateixi algun tipus de trastorn psiquiàtric.

El crim del pàrquing Pompeia

Segons va confirmar l’Audiència de Barcelona en una sentència ferma de 2012, l’any 2008 Alberto R.M. va entrar a robar en un aparcament, el Pompeia, de Travessera de Gràcia, i va poder-se fer amb una caixeta amb 300 euros. Quan marxava, el vigilant de seguretat el va detectar, el va fer aturar i ell s’hi va enfrontar. Per sorpresa, va treure un ganivet i li va clavar diverses ganivetades a la zona del coll, causant-li la mort.

Va ser condemnat pel robatori violent i per l’homicidi del vigilant de seguretat. Durant tot el judici oral, que es va fer amb jurat popular, l’acusat va negar ser l’autor de les ganivetades mortals al vigilant, tot i que es van trobar restes biològiques d’ell al lloc dels fets. La Fiscalia demanava 25 anys de presó per a ell, però finalment el tribunal va condemnar-lo a 16 anys de presó.