La policia d’Austràlia ha arrestat el propietari d’una joieria de luxe de Sidney, en Michael Germani, de 65 anys, acusat d’haver defraudat la seva asseguradora fingint un robatori per tal de cobrar 2,8 milions de dòlars australians (uns 1,7 milions d’euros). Els fets van tenir lloc el passat 19 de gener, quan Germani va contractar els serveis de dos homes que es van fer passar per lladres, i van fer veure que assaltaven la seu de la joieria, al bell mig de la ciutat.

Un dependent va resultar ferit

El dia del fals robatori, Germani es trobava a la seva botiga, situada al lobby de l'Hotel Hilton de Sidney, acompanyat d'un dels dependents. Al voltant de dos quarts de set de la tarda dos individus encaputxats van irrompre a l'establiment, i van amenaçar els dos homes amb ganivets. Propietari i empleat van quedar lligats de mans i peus abans que els suposats lladres accedissin a la caixa forta, presumptament emportant-se una gran quantitat de joies i diners.

Durant el robatori, el dependent va patir algunes ferides de caràcter lleu, però tal com ha recollit el diari local The Sydney Morning Herald, va quedar “profundament traumatitzat” pels esdeveniments, i va precisar assistència mèdica. L’home no tenia coneixement del pla del seu superior, i estava sota la impressió que es tractava d’un robatori legítim.

El seu testimoni no quadrava

Després de declarar a comissaria, els investigadors van sospitar que alguna cosa no anava bé, ja que el seu testimoni era molt confús i va variar en alguns moments. Finalment, els agents van poder esbrinar que el robatori havia estat orquestrat pel joier per poder cobrar l'assegurança de la botiga. Germani va ser acusat dels delictes de robatori, publicació de material fals per a obtenir béns, i pertinença a organització criminal per contribuir a una activitat delictiva, i ha ingressat a presó.