La saga Pokémon és una de les més reeixides de la història dels videojocs, la producció de Game Freak s'ha convertit en una icona de la cultura popular, tenint presència a diversos sectors de vendes com a ninots, pel·lícules, sèries de televisió o cartes col·leccionables.

Avui es compleixen 21 anys del llançament a Europa del segon lliurament de Pokémon, les edicions Or i Plata, que van confirmar l'èxit dels seus primers lliuraments (Vermell i Verd). Van ser videojocs extremadament coneguts i populars a tot el món i alguns dels cartutxos poden vendre's per una autèntica fortuna, ja que encara que es van vendre molts exemplars, es van deixar de fabricar fa molts anys.

Les edicions Or i Plata van ser llançades el 1999 al Japó i el 2001 a la resta del món, es van vendre 23,1 milions de còpies a tot el món, sent el segon llançament més reeixit de tota la saga. Després de més de 20 títols, mai no han aconseguit superar les xifres de la seva primera edició, Pokémon Verd, Vermell i Blau (que únicament va sortir al Japó) que van vendre 31,4 milions d'unitats.

Alguns d'aquests cartutxos poden ser venuts per una gran quantitat de diners. Tot depèn de l'estat en el qual hi hagi, però per jocs que no hagin estat jugats i estiguin acompanyats de la seva caixa original i el manual d'instruccions han arribat a vendre's per més de 3.000 euros.

Els jocs que podries tenir a casa i valen molts diners

A començaments de segle la franquícia Pokémon va assolir una enorme popularitat a tot el món. A Espanya també hi va haver un gran boom, la sèrie de televisió era molt popular, molts nens col·leccionaven els seus tazos o cartes i era freqüent veure persones jugant amb el seu Game Boy alguns dels títols de la franquícia.

És per això que és molt probable que a casa tots els que hàgim tingut una Game Boy puguem tenir un exemplar d'aquesta popular saga. Aquests cartutxos s'han revaloritzat amb el temps i podríem aconseguir una bona xifra si el venem a través d'internet.

gameboy tw

Game Boy i Pokémon Groc / Twitter

L'edició que més busquen els col·leccionistes és la de Pokémon Maragda, que correspon a la versió definitiva del tercer lliurament de la saga principal. Aquest joc va ser llançat el setembre de 2004. Alguns compradors han arribat a pagar alguna cosa més de 3.000 euros per una edició sense obrir d'aquest videojoc.

Les primeres edicions (Vermell, Blau, Verd i Groc), que van sortir al mercat el febrer de 1996, són algunes de les peces més rares. Encara que va vendre moltes còpies, no totes es troben en perfectes condicions i moltes persones les han perdut o les van tirar per l'enorme quantitat de bugs i errors tècnics que tenien. Algunes còpies s'han venut en eBay per uns 2.300 euros.

Les edicions Plata, Or i Cristall, que corresponen al segon lliurament de la saga, es poden vendre per prop de 650 euros si es troben en perfectes condicions. Són peces buscades pels col·leccionistes que saben que el seu valor continuarà augmentant amb el pas dels anys.

La nova edició estarà ambientada a Espanya

Fa unes setmanes es van anunciar els nous lliuraments de Pokémon, que tindran el nom de Porpra i Escarlata. Aquestes edicions estaran ambientades en una zona geogràfica real, una cosa que és normal en aquesta saga. Ja han estat ambientades diverses zones del Japó, els Estats Units, França, Hawaii i el Regne Unit i ara és el torn d'Espanya.

pokemon sagrada família

La Sagrada Família en Pokémon / Twitter

A l'anunci d'aquestes edicions es va poder veure un mapa d'Espanya en el fons d'un dels decorats i han mostrat diverses imatges del joc que sortirà a finals d'aquest mateix any en les quals hi ha diversos monuments representats com la Sagrada Família i el Parc Güell.