El mercat de les consoles i els videojocs ha evolucionat molt en els últims anys. Hi ha hagut novetats molt significatives en una indústria que ha canviat molt en molt poc temps. De fet, actualment companyies com Sony (PlayStation) i Microsoft (Xbox) estan apostant pel mercat digital, eliminant a poc a poc els jocs en format físic.

De fet, aquestes empreses ja disposen d'un servei de jocs en un catàleg enorme, molt similar al de Netflix amb el qual els usuaris tindran els seus jocs favorits a l'abast de la seva mà sense necessitat d'anar a la botiga a comprar-los ni de gastar-se molts diners en títols diferents. També els clàssics tenen un buit en aquest tipus de mercat, ja que estan disponibles lliuraments de consoles de generacions anteriors a PS Now i el Xbox Game Pass.

Fa uns quants dies es va llançar al mercat 'Leyendas Pokémon: Arceus' un nou títol de la popular saga japonesa que es pot jugar a través de la consola de Nintendo, la Switch. Aquesta empresa és l'altre gegant del sector, que no acaba d'apostar per fer el pas al format digital. De fet, els títols més importants i destacats de Nintendo són els que més i millor es venen en l'actualitat, podent guanyar milers d'euros amb ells.

De fet, moltes persones podrien tenir a casa seva alguna peça d'un enorme valor sense saber-ho. La Nintendo 64 va ser llançada el 1996, venent gairebé 39 milions de consoles a tot el món i un dels països en els quals millor es va comercialitzar va ser a Espanya. Mateix cas que la Game Boy, que va vendre prop de 119 milions de còpies a tot el planeta.

Els videojocs més cars que podries tenir a casa

El joc més buscat pels col·leccionistes és el Super Mario 64, llançat per a la Nintendo 64 el 1997, a Europa. Una edició especial d'aquest títol es va vendre per 1,2 milions d'euros recentment trencant el rècord i coronant-se com a videojoc més car de tots els temps. Encara que aquesta xifra és una mica 'irreal' sí podríem guanyar molts diners per una còpia d'aquest lliurament en perfectes condicions, en eBay s'estan venent per uns 9.000 euros en diverses subhastes.

Pokemon EP

Pokémon Amarillo / Europa Press

El Super Mario Bros de la NES va ser llançat el 1985 i és una de les peces que tot aficionat als videojocs vol tenir. El 2017 van pagar 26.000 euros per una còpia en perfectes condicions que no havia estat oberta ni jugada mai. Actualment, podríem vendre'l per 200 euros, encara que aquesta xifra pot algunes segons l'estat del joc i si té la caràtula original.

Una altra de les joies de Nintendo que estan sent buscades pels col·leccionistes és el títol The Legend of Zelda, per a la NES. En eBay hi ha licitacions que freguen els 1.000 euros, encara que si no està en perfectes condicions podríem vendre'l per una quantitat propera als 300 euros, que no està gens malament tenint en compte que va ser llançat el 1986 i és poc probable que continuem jugant-lo actualment.

Altres jocs que volen els col·leccionistes

Els fans de Pokémon recorden amb molt afecte i nostàlgia el Pokémon Stadium de la Nintendo 64. Aquest joc va ser el primer lliurament d'aquesta popular saga en la qual hi havia acció entris dimensions reals. Encara que no tenia una història com a tal, va impressionar milions de persones quan va ser llançat el 1999. En diverses pàgines web podem trobar algunes còpies. Malgrat això, la majoria no estan en perfectes condicions. En el cas de tenir la caixa original i no s'hagi utilitzat podríem vendre'l per uns 140 euros,

Gold Edition eBay

Venda del Nintendo World Championships de 1990 Gold Edition / eBay

Un cas estrany és el del títol Nintendo World Championships de 1990 Gold Edition per a la NES. Es tracta d'un cartutx en el qual hi havia tres jocs: Super Mario Bros, Rad Racer i Tetris. Únicament es van fabricar 116 còpies de l'edició daurada. Les versions 'inferiors' tenen un preu d'uns 120 euros, la VIP Edition es ven per uns 3.800 euros i en eBay únicament hi ha un exemplar de la Gold Edition a la venda pel que demanen 2 milions de dòlars.