Lleida (Segrià) va descobrir aquest divendres el primer crim masclista a la ciutat des del març de 2015. Irina Mihaela, de 34 anys i nacionalitat romanesa, va ser trobada morta pels Mossos d'Esquadra al traster de casa seva, al carrer de l'avinguda Alcalde Porqueres, 80, al barri de Balàfia. El seu marit, Ghiluta, de 40 anys i també romanès, va denunciar la seva desaparició el diumenge passat, l'11 de desembre. Després d'això, va ingressar al psiquiàtric de l'hospital Santa Maria, on va ser arrestat per la policia catalana. Segons ha explicat Segre, la dona, en el moment de ser descoberta per un gos de la Unitat Canina, estava amb el cos embolicat, tapat amb cartrons i tenia les cames lligades.

Irina va denunciar per maltractament el seu marit

La dona ja havia patit, presumptament, maltractaments per part del seu marit. No per res, el 2019 va denunciar-lo i es va dictar una ordre de protecció que va estar en vigor fins el judici, el febrer del 2020, segons ha avançat el mitjà citat del Tribunal Superior de Justícia. L'home va ser absolt, bàsicament perquè Irina no va anar a declarar i no hi havia més indicis per inculpar-lo. La parella portava anys vivint a Lleida, eren pares de cinc fills: tres noies i dos nens d'entre 17 i 2 anys. Per això mateix, i tenint en compte els antecedents, ningú creia que la desaparició fos voluntària. Més encara sabent la importància que tenien els seus nens en la seva vida.

El cadàver va ser trobat cap a dos quarts d'una del migdia al domicili familiar a Lleida. No obstant això, primerament, els Mossos d'Esquadra van dirigir-se a un abocador pel matí, amb una Unitat Canina que va desplaçar-se des de Barcelona, però no van trobar res. Per això van decidir anar al pis de Balàfia i, un dels gossos va ensumar el cos sense vida de la Irina al traster: lligat, embolicat i tapat. Poc després del descobriment, els agents van anar a la unitat psiquiàtrica de l'hospital Santa Maria, on l'home portava gairebé tota la setmana ingressat, i el van detenir, presumptament, pel crim masclista. Ara la investigació policial haurà de revelar les causes, motivacions i verificar l'assassinat.

Dol a Lleida

La Paeria de Lleida ha decretat tres dies de dol pel crim masclista a la ciutat. El consistori ha condemnat els fets i ha convocat un minut de silenci per aquest dissabte davant de l'edifici de la Paeria a les dotze del migdia, així com una protesta a les set de la tarda a la plaça de l'ajuntament. En aquest acte es llegirà un manifest de rebuig dels fets i la bandera de la ciutat estarà a mig pal en senyal de dol, a més d'una il·luminació especial de color lila a les façanes municipals i els ponts de la ciutat.