La Policia Nacional ha trobat avui el cos sense vida d'una dona de seixanta-vuit anys i el del seu fill, de trenta-tres anys, a la ciutat d'Almeria (Andalusia). Segons les primeres investigacions, els agents apunten al fet que podria tractar-se d'un cas de violència domèstica pels signes de violència que presenta el cadàver de la dona. A la vegada, s'investiga també la causa de la mort del jove la qual podria tractar-se d'un suïcidi o d'una mort per causes naturals. 

Els veïns del domicili on residien mare i fill han alertat la policia passades les tres de la matinada del dimecres divuit de maig. Els agents s'han personat a l'habitatge, on han trobat els cossos de la dona i el del seu fill

Les primeres investigacions apunten a un cas de violència domèstica

La Policia Nacional investiga l'assassinat de la dona de gairebé setanta anys com un presumpte cas de violència domèstica a mans del seu fill. Malgrat tractar-se d'un cas molt recent del qual a penes s'ha iniciat la investigació, fonts policials han avançat a l'Agència EFE que el jove, de trenta-tres anys, hauria assassinat la seva mare amb un objecte contundent. A continuació, els investigadors creuen que el jove s'hauria suïcidat.

Mare i fill van discutir 

La mare i el fill residient al barri d'Almedina, al centre històric de la ciutat d'Almeria, i tal com apunta La voz de Almería, eren dues persones molt conegudes al barri. Segons els testimonis recollits pel mitjà localel jove va arribar a casa seva a dos quarts de tres del matí molt alterat, i va iniciar una discussió amb la seva mare. Els veïns, alertats pels crits i cops que procedien de l'habitatge, van trucar a la policia. Malauradament, quan els agents van arribar al lloc dels fets, ja passades les tres de la matinada, van trobar el cos de la dona i el del jove, que havia entrat en parada cardiorespiratòria. Els serveis d'emergències van tractar d'estabilitzar-lo i reanimar-lo, sense èxit.  

Les autòpsies, pendents encara de realitzar-se, determinaran la causa de la mort tant de la dona de seixanta-vuit anys com la del seu fill, del qual encara hi ha dubtes sobre si ha estat una mort natural o un suïcidi. Els investigadors se centren a tractar aquest assassinat com un cas de violència domèstica la qual, per definició, engloba qualsevol acte de violència física o psicològica sobre familiars (descendents, ascendents, conjugues, germans, etcètera); els agressors poden ser tant homes com dones. L'any 2021, si bé segons l'Institut Nacional d'Estadística els casos de violència domèstica van disminuir en un 0,5%, es van registrar un total de 5.288 denúncies, i 8.240 víctimes d'aquest tipus de violència.