La Guàrdia Civil ha delimitat el radi de recerca d'Esther López, la jove desapareguda a Traspinedo fa més de tres setmanes, a 600 metres, on ara es busca sense parar algun indici que permeti aclarir els fets. Els investigadors proven de localitzar el cos als pous de la zona, en un cas cada vegada més fosc en el qual es comença a esperar un final tràgic.

Els investigadors esperen el pitjor sobre Esther López

Les dades que han permès perimetrar la recerca procedeixen del mòbil de l'Esther, que va ser clonat i del que s'han extret tant l'última connexió com la ubicació per GPS i que han donat resultats inquietants. L'última persona que assegura haver-la vist la ubica a dos quarts de tres de la matinada en una cruïlla de carretera a prop del qual viuen els tres sospitosos: el Ramón, àlies "El Manitas", el Carlos i l'Òscar, que ara es troba en el punt de mira. Tanmateix, el mòbil va estar encès fins i tot poc abans de les sis del matí, quan va deixar d'emetre senyal.

 

D'altra banda, la triangulació del senyal ha permès tancar un radi de 600 metres a la localitat, on s'espera trobar algun nou indici o, en el pitjor dels casos, el cadàver de l'Esther. És per això que la Guàrdia Civil s'ha centrat aquests dies a rastrejar els pous de la zona, que compta amb diverses àrees rurals travessades per carreteres d'escassa il·luminació. Fins ara dos dels sospitosos tenen les proves a favor, però el tercer i últim que la va veure, ha donat versions contradictòries en algunes de les declaracions.

Tres amics sospitosos i un senyal de mòbil confús

En un primer moment, es va detenir El Manitas per la desaparició "forçosa" de la jove, de 35 anys, però va ser posat en llibertat després d'analitzar el seu domicili i el seu vehicle, en els quals no es van trobar rastres de l'ADN de l'Esther. El següent en ser investigat va ser el Carlos, que era al cotxe en el qual es va veure la víctima per última vegada juntament amb el tercer en discòrdia, l'Òscar, que conduïa i presumptament va abandonar a l'Esther a la carretera després d'una discussió.

Esther López de la Rosa / Xarxes socials

Esther López va desaparèixer misteriosament fa més de tres setmanes / Xarxes Socials

El relat de l'Òscar i del Carlos coincideix que, juntament amb l'Esther, van ser al bar El Castillo, a Traspinedo, fins passada la mitjanit, per a després pujar al cotxe per dirigir-se als seus respectius domicilis. El primer a baixar va ser el Carlos, que viu en una cabana propera al restaurant de carretera La Maña, un negoci de la seva família. Segons la seva declaració, els seus fills, que té en règim de custòdia compartida, podran confirmar la versió que assegura que se'n va anar a casa a dormir i no va tornar a veure l'Esther. També confirmen la seva versió les càmeres de seguretat que apunten a la carretera, en les quals es veu com baixa del cotxe i el vehicle prossegueix.

Les tres versions de l'Òscar que no coincideixen

A partir d'aquest moment, el relat depèn únicament de l'Òscar, que ha donat fins a tres versions diferents del que va passar abans que López desaparegués. Encara que ell assegurava que tot anava bé al cotxe entre ell i l'Esther fins al lloc en què se li va perdre la pista i la va abandonar, en el quilòmetre 61, just davant de casa de Ramón El Manitas, les seves versions han acabat contradient-se. En un primer moment, va relatar que havien discutit amb l'Esther perquè ella volia seguir la gresca i ell volia anar-se'n a dormir. Després d'aquesta disputa, l'Òscar assegura que ella el va fer parar el cotxe, va baixar sense més ni més, i ell se'n va anar. En una altra declaració, va detallar que, a més de baixar-se, semblava que algú anava a recollir-la en la cruïlla en el que la va deixar, per la qual cosa ell va marxar.

Tanmateix, en una altra de les seves versions, l'Òscar assegurava que l'Esther va baixar per tornar pel mateix camí fins a La Maña, a la cabana en la qual dormia el Carlos, per seguir la festa amb ell en un altre lloc. Malgrat aquestes contradiccions, els investigadors expliquen amb la col·laboració de l'Òscar, que no s'ha oposat que registrin el seu mòbil i el seu cotxe i està pendent de tornar a declarar davant de la policia quan sigui requerit.