Rescat d'un cadell en un pàrquing de Castelldefels aquest cap de setmana. L'animal estava tancat dins d'un maleter i un caporal de la Guàrdia Urbana de Barcelona i en col·laboració amb agents de la policia de Castelldefels el van salvar.

El gos estava tancat dins del maleter i el van salvar

Un caporal de la Guàrdia Urbana de Barcelona estava fora de servei i es trobava en un pàrquing quan va sentir soroll dins d'un maleter. Es tractava d'un cadell que estava tancat dins d'un maleter d'un cotxe estacionat. 

L'agent va avisar la policia local de Castelldefels i van aconseguir rescatar l'animal. El van treure de l'interior del vehicle per deixar-lo lliure. A Twitter han anunciat que "tenir un animal és un acte de gran responsabilitat". 

El gos era un pastor alemany i van donar-li aigua quan va sortir del maleter. Així el van ajudar a recuperar-se de la calor que havia patit dins del vehicle.

"Zoo" il·legal d'animals moribunds a Santa Coloma de Farners

Un altre incident amb animals va tenir lloc el 10 de juny a Santa Coloma de Farners (Selva). La Guàrdia Civil va trobar una casa amb animals en condicions lamentables. Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) van trobar un cavall, quatre gossos, un gat, aus de corral i coloms desnodrits, sense aigua i envoltats d'excrements. S'acusa els propietaris de la finca d'un delicte de maltractament animal per abandonament.

El 10 de juny la Guàrdia Civil va rebre un avís dient que hi havia una finca amb animals en condicions deplorables. Els agents van anar i van poder observar que els animals vivien en males condicions. Alguns tenien malalties a la pell i paràsits. 

Gos SantaColoma

Imatge d'un dels gossos que estava tancat a la finca de Santa Coloma de Farners / GC

Els animals estaven tancats i no els hi donaven menjar

Entre els animals que estaven a la finca hi havia un cavall, quatre gossos, un gat, diversos coloms i aus de corral. Els animals estaven tancats durant tot el dia i no els hi donaven menjar. Els agents també van observar aus mortes enmig dels residus i immediatament van donar aigua als animals. Després d'intentar millorar la situació, van avisar la protectora.

Els gossos i el gat van ser traslladats al Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), on el veterinari els atendrà per curar-los. Els agents del Seprona han acusat la parella d'un delicte de maltractament animal per abandonament. El cas ara està sota la decisió d'un jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Camió ple de porcs bolca a la Garrotxa

Un accident amb animals va passar a la Garrotxa fa dos mesos. 40 porcs van morir quan un camió va bolcar a la carretera de la Vall d'en Bas (Garrotxa). El camió transportava 160 animals.

El camió va tenir l'accident a la C-63 a la Vall de Bas. El conductor del camió va quedar il·lès, però una quarantena de porcs van morir. En rebre l'avís, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat van dirigir-se al lloc del sinistre i van ajudar a treure els animals que havien quedat atrapats. 

A conseqüència de l'accident, es va obrir un pas alternatiu perquè la circulació continués de manera fluida. Només es va tallar la via de l'accident uns moments per treure el camió del mig.