La Guàrdia Urbana de Lleida ha denunciat un home per alertar falsament que havia assassinat la seva dona en veure que els serveis d'emergències no arribaven. L'home, de 42 anys, creia que estava sent víctima d'un robatori a casa. Immediatament, va avisar la policia, però com que arribava tard, va sortir al balcó i va cridar que havia matat la seva parella, segons informa el diari lleidatà SEGRE.com. Davant la confessió del delicte, els veïns van trucar al 112 i es van activar quatre patrulles de la Guàrdia Urbana i dos dels Mossos d'Esquadra, a més de dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Els veïns van avisar ràpidament els serveis d'emergències

Els fets van tenir lloc la matinada de dijous passat en un pis del carrer Pau Claris de la capital del Segrià. Els veïns van trucar al 112 per alertar d'un possible assassinat després que l'home sortís desesperadament al balcó cridant que havia matat la dona. Davant aquests fets, es van mobilitzar diverses dotacions policials. 

L'home es pensava que estaven robant a casa seva

Els agents van arribar al domicili protegits davant l'elevada possibilitat de trobar-se un home homicida armat. Però la realitat era ben diferent, ja que tot el que havia dit el denunciat era mentida. L'inquilí es trobava sol i va explicar a la policia que havia trucat el 112 perquè creia que estava sent víctima d'un robatori a la seva casa. Davant la demora dels serveis d'emergència, va pensar que una bona idea era sortir al balcó assegurant que havia matat la parella perquè, d'aquesta manera, era més probable que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra acudissin al seu rescat.

S'enfronta a una sanció que pot arribar als 30.000 euros

Els agents de la policia van comprovar durant el registre en l'habitatge que no hi havia cap indici de robatori i que, per tant, tot era fals. A conseqüència dels fets, la Guàrdia Urbana de Lleida va procedir a denunciar l'home per alterar el bon funcionament dels serveis d'emergència, a més de ser sancionat amb una multa d'entre 600 a 30.000 euros.

Aquest tipus d'accions són considerades infraccions greus per una vulneració de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana. En aquest cas, l'home denunciat infringeix l'article 36.5 el qual detalla que serà motiu de sanció les accions i omissions que impedeixin o obstaculitzin el funcionament dels serveis d’emergència i que, per tant, provoquin o incrementin un risc per a la vida o la integritat de les persones o de danys en els béns, o agreugin les conseqüències del succés que motivi l’actuació d’aquells.