L'últim balanç de les autoritats alemanyes calculen almenys 80 morts i més de mil persones desaparegudes després de les inundacions a l'oest d'Alemanya. La tragèdia continua i el valor dels danys materials encara no s'ha estimat.

Almenys 80 morts i mil desapareguts a Alemanya

Almenys 80 persones han mort a conseqüència de les inundacions provocades per les devastadores pluges a l'oest d'Alemanya i 1.300 persones continuen desaparegudes, segons l'últim balanç de les autoritats.

Inundacions Alemanya / EFE

Inundacions Alemanya / EFE

"El temor és que la xifra hagi de ser corregida a l'alça", informava un portaveu de la policia de Coblenza, ciutat ubicada a la desembocadura del riu Mosel·la, afluent del Rin, una de les zones afectades.

Col·lapse de línies telefòniques: dificultat per localitzar desapareguts

Aquest divendres, les pluges han amainat, però la situació a les regions afectades continua sent crítica.

El nombre de desapareguts és difícil d'estimar amb precisió, ja que, segons una portaveu del districte d'Ahrweiler, s'ha produït un col·lapse de les línies de telefonia mòbil i per això moltes persones no han pogut ser contactades.

Inundacions Alemanya / EFE

L'oest d'Alemanya ha quedat devastat per les inundacions / EFE

Per la seva part, l'exèrcit ha destinat 900 soldats a col·laborar en les tasques de rescat i de recerca de persones desaparegudes en els estats federats de Renània-Palatinat i Renània del Nord-Westfàlia.

Autoritats adverteixen de riscos en cases inundades i destruïdes

En total, segons el Ministeri d'Interior, hi ha 15.000 persones treballant en les tasques de rescat.

Les autoritats han advertit als ciutadans que han de retirar-se dels voltants dels rius i que no entrin en soterranis inundats perquè existeix el perill de patir descàrregues elèctriques.

Inundacions Alemanya / EFE

Milers de persones han perdut la seva casa en la catàstrofe / EFE

Els danys econòmics del temporal no han estat encara estimats, però tenint en compte que ha afectat carreteres, línies de ferrocarril i ponts així com cases i empreses privades s'espera una quantitat molt elevada.

De fet, l'estat federat de Renània-Palatinat ha destinat una primera partida d'urgència de 50 milions d'euros per pal·liar els danys.

Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg

Va ser aquest dijous quan Alemanya, els Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg es van enfrontar a una forta tempesta, la més devastadora en els últims decennis, que va desbordar els rius, iniciant la catàstrofe.

Destrosses a Bad Münstereifel. EFE / Sasha Steinbach

Destrosses a Bad Münstereifel. EFE / Sasha Steinbach

Més de 80 persones van morir ofegades després de quedar atrapades a l'oest del país germànic, així com dos bombers, mentre que a Bèlgica la xifra ascendeix a onze morts.

11 morts a Bèlgica i destrosses

Després del primer impacte, centenars de milers de persones es van quedar sense subministrament elèctric en els estats federals afectats, Renània del Nord-Westfàlia, el més poblat del país, i el seu veí, Renània-Palatinat.

Inundacions Alemanya / EFE

Les cases són en ruïnes i carreteres i vies de tren han quedat tallades / EFE

La zona belga més afectada pel temporal és la regió de Valònia, concretament les províncies de Lieja i Luxemburg. Localitats turístiques com a Spa es troben del tot inundades i desenes de cases s'han esfondrat.

Evacuació, pèrdues i pànic

Els Països Baixos també s'han vist greument afectats. A la província del sud de Limburgo les aigües van arruïnar un gran nombre de cases, i diverses residències d'ancians van haver de ser evacuades.

A la ciutat de Maastricht, unes 10.000 persones van rebre l'ordre d'evacuació.