Els Mossos d'Esquadra han pogut detenir una presumpta estafadora quan intentava vendre joies falses a una dona gran al seu domicili del barri de Sarrià de Barcelona, gràcies a la intervenció del conserge de l'edifici que va sospitar de la detinguda, una dona de 51 anys, i la va seguir fins al pis de la víctima, enxampant-la in fraganti.

Els agents de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi van rebre una alerta del 112 segons el qual el conserge d'una de les finques del barri els avisava que una dona havia accedit a l'edifici que té a càrrec seu, i que, en seguir-la, va descobrir que intentava vendre-li joies falses a una de les inquilines aprofitant la seva avançada edat i problemes de memòria.

S’aprofitava de persones grans vulnerables

Quan van arribar els Mossos la presumpta estafadora estava en el pis, retinguda pel conserge. Durant la interrogació de la víctima van constatar que no s’estava adonant del que passava al seu voltant, ja que responia a les preguntes dels agents amb frases incoherents. El conserge els va explicar que la dona pateix problemes de memòria, i que la presumpta estafadora s’estaria aprofitant d’aquest fet per vendre-li les joies per uns 500 euros.

La policia va procedir llavors a registrar les bosses que duia la detinguda. A l’interior van trobar 1.600 euros en bitllets de 100 i de 50, així com més joies i bijuteria, moltes d’elles robades o falses. També li van trobar unes claus de cotxe, i es va procedir a l’escorcoll del vehicle.

Quadres falsificats

Al cotxe de l’arrestada van trobar quatre quadres i quatre figures de temàtica religiosa que, després de ser analitzades per la Unitat de Patrimoni Històric, van ser considerades com a falsificacions. La hipòtesi dels agents és que la presumpta estafadora tenia intenció de vendre també les obres d’art falsificades per un valor molt superior al del mercat fent-les passar per peces originals.

Després de ser interrogada pels agents a comissaria, la detinguda va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.