El jutjat de menors de Tarragona ha condemnat un noi de 15 anys a passar 2 anys i 11 mesos d'internament en règim tancat per haver protagonitzat l'homicidi d'un ancià de 87 anys durant un assalt a una casa de Masllorenç (Baix Penedès) amb la intenció de robar marihuana.

Internen el menor que va matar un home a Masllorenç

Durant l'assalt violent, el 19 de febrer de 2019, el menor i dos majors d'edat van ferir greument els inquilins de l'habitatge. Segons la sentència, el noi va colpejar un home de 87 anys al cap amb una pota de cabra i va apunyalar el seu fill, de 47 anys. L'ancià va acabar morint, gairebé tres mesos després, de complicacions derivades de l'agressió.

La sentència, dictada el 12 de març i a la qual ha tingut accés l'ACN, relata que cap a les vuit del vespre el noi de 15 anys i els dos adults van accedir a l'interior d'un mas del carrer del Rosari, a Masllorenç (Baix Penedès), amb la intenció de robar marihuana. Primer van intentar forçar la porta d'accés amb una barra de ferro, sense èxit. Finalment van aconseguir accedir al domicili després que el menor clavés una puntada a la porta.

Marihuana Patinet

Els Mossos van saber que la marihuana de l'interior de la casa havia sigut l'objectiu dels lladres / Cedida

Els tres assaltants, amb la cara tapada per un passamuntanyes, portaven dos ganivets de grans dimensions i la barra de ferro. En trobar-se amb els inquilins, un home de 87 anys i el seu fill de 47 anys, els van agredir "brutalment" amb els instruments que portaven. En concret, la sentència detalla que el menor va colpejar l'ancià amb una pota de cabra al cap i va apunyalar el fill. Abans de fugir, els assaltants van endur-se una caixa de fusta plena de branques seques de cabdells de marihuana.

L'ancià va morir per complicacions derivades de l'assalt

Els Mossos es van encarregar d'investigar els fets i els dos ferits van ser traslladats d'urgència a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'ancià va rebre d'alta l'1 de març, però a partir d'aleshores el seu estat va anar empitjorant progressivament i va acabar morint el 6 de maig com a conseqüència de l'atac, concretament per un traumatisme cranioencefàlic amb hematomes subdurals bilaterals.

Detenido / Pixabay

Detenció (Arxiu) / Pixabay

Els Mossos es van encarregar d'investigar els fets, que van causar commoció al poble, de poc més de 500 habitants.

Detenció del menor

Després de la detenció del menor el jutge va imposar al noi de 15 anys la mesura cautelar d'internament en règim tancat durant sis mesos. Actualment, però, ja es trobava internat complint una condemna per atracaments a benzineres. 

El fiscal ha condemnat el noi per un robatori amb violència en casa habitada, temptativa d'assassinat i assassinat consumat. A més de l'internament, haurà de complir 2 anys de llibertat vigilada. A banda de les mesures d'internament i de llibertat vigilada, la sentència també condemna el menor a indemnitzar econòmicament els perjudicats.

Per altra banda, els dos adults que també van participar en els fets els jutjaran durant els propers mesos a l'Audiència de Tarragona.