El jutge de menors de Logronyo ha decretat l'ingrés en un centre d'internament de dos dels cinc menors d'entre 14 i 17 anys detinguts per violar grupalment dues nenes de 12 i 13 anys a Logronyo el passat diumenge. Els altres tres arrestats han quedat en llibertat amb una ordre d'allunyament i la prohibició de comunicar-se amb les víctimes a través de qualsevol mètode. En el seu cas encara s'han de practicar més diligències per tal d'esbrinar quin grau de participació van tenir en l'agressió sexual, segons ha informat des del Tribunal Superior de Justícia de La Rioja. 

Van violar en grup dues nenes de 12 i 13 anys

Els fets van tenir lloc passades les vuit de la tarda del passat diumenge, 9 d'abril, en un local de l'avinguda de Navarra de Logronyo on els joves se solen reunir habitualment. Segons han pogut descobrir els investigadors, les dues víctimes havien estat convidades a anar-hi a través de les xarxes socials, però un cop hi van arribar l'escena va ser molt diferent de la que s'esperaven. Les van portar cap a un traster que hi havia al portal de l'edifici, les van separar i les van obligar a mantenir relacions sexuals en contra de la seva voluntat amb diversos nois.

Un cop van poder sortir d'aquell infern, les noies es van trobar una patrulla de la Policia Local de Logronyo pels voltants del local i els van explicar que acabaven de ser violades per un grup d'una desena de joves. Els agents van anar fins al local, on encara seguien alguns d'ells com si no haguessin fet res. Aquest dimarts es va detenir cinc dels agressors, dos dels quals han acabat en un centre d'internament i tres més en llibertat. En l'agressió sexual està comprovat que també hi van participar dos nois més de 13 anys, que són inimputables per la seva edat i que han quedat sota la tutela dels seus pares.