Les agressions als funcionaris de presons es produeixen dia si dia també. Aquest dissabte l'escenari ha estat el Centre Penitenciari Ponent, a Lleida. Cap a les quatre de la tarda, un intern que acabava de fer una videotrucada era dirigit novament cap a la seva cel·la, quan abans d'entrar-hi ha decidit agredir el funcionari que l'estava acompanyant. De cop i volta, s'hi ha abalançat a sobre i li ha deixat anar un cop de puny a la cara que l'ha deixat estabornit i li ha provocat alguna ferida per la qual ha hagut de ser traslladat a la mútua per rebre assistència mèdica. La resta de funcionaris han hagut de reduir el reclús, que es mostrava molt violent i també els ha colpejat i amenaçat de mort.

No es tracta de l'únic episodi violent d'aquest reclús. De fet, no feia ni 24 hores que n'havia protagonitzat un altre. Aquest divendres, l'intern, de 25 anys i nacionalitat marroquina, ja es va autolesionar i va destrossar una cel·la. Va aconseguir trencar una de les finestres del centre penitenciari i va intentar atacar amb els vidres punteguts els diversos funcionaris que van anar a intentar contenir-li i immobilitzar-lo. Els sindicats de presons denuncien que després d'això se li permetés fer una videotrucada l'endemà i demanen la dimissió dels responsables.

Destrossen la cara d'un funcionari a cops de puny a Lledoners

Aquest mateix divendres, també es va viure un episodi similar al centre penitenciari de Lledoners. Un intern, que el dia anterior havia deixat la seva feina a la cuina de forma voluntària, es va començar a barallar amb un altre reclús i, posteriorment, va atacar a cops de puny el cap d'unitat quan va anar a separar-los. El funcionari va acabar commocionant i amb la cara destrossada i plena de sang, havent de rebre atenció mèdica. Els fets es van produir al MR3, un dels mòduls més perillosos on compleixen condemna els reclusos amb delictes violents i assassinats, on no fa gaire un intern en va apunyalar un altre.