Nou atac a un funcionari a les presons catalanes, ara a Lledoners. Els fets han tingut lloc aquest divendres quan un intern que feia només un dia havia deixat la seva feina a la cuina per voluntat pròpia, tal com ha pogut saber ElCaso.cat, s'ha barallat amb un altre reclús. El cap d'unitat ha intentat intervenir per separar els dos individus i aturar l'enfrontament, però el primer intern ha començat a atacar-lo a cops de puny. El funcionari ha acabat commocionat i amb la cara destrossada i plena de sang, motiu pel qual ha hagut de rebre assistència mèdica.

El succés, un dels molts atacs similars que es viuen a les presons catalanes dia rere dia, ha tingut lloc al MR3, un dels pitjors mòduls, on hi ha els interns acusats de delictes violents i assassinats, així com alguns Mena que fan complicada la convivència. De fet, en aquest mateix mòdul, no fa gaire un intern en va apunyalar un altre. No es tracta d'un cas aïllat a Lledoners. En el darrer mes i mig, diverses baralles simultànies van acabar amb un intern ferit amb un punxó casolà, un funcionari va resultar ferit greu en intentar aturar una agressió durant un vis-a-vis i un reclús va atacar funcionaris amb vidres trencats d'una finestra.

La violència a les presons, fora de control

Més enllà dels diferents episodis violents a Lledoners, a la resta de centres penitenciaris de Catalunya la situació és molt similar. Sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana, a la presó de Quatre Camins, un intern marroquí condemnat per homicidi va intentar clavar un punxó al cap a un funcionari després que li neguessin fer una trucada fora de l'horari autoritzat per fer-les. Afortunadament, el treballador portava el casc posat en aquell moment i no va haver-hi cap persona ferida, tot i que quan l'intentaven reduir, els funcionaris van rebre puntades de peu, cops de puny, escopinades i amenaces verbals de mort.