Nou atac al centre penitenciari Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Un intern del departament de salut mental ha agafat desprevingut un treballador i li ha clavat diverses punyalades amb un bolígraf al clatell, segons ha pogut saber ElCaso.cat. L'agressor, F.C.L., de 47 anys i nacionalitat espanyola, està complint condemna per assassinat a la presó catalana -15 anys i vuit més de llibertat vigilada- i té antecedents d'haver protagonitzat assalts violents contra personal sanitari i un altre reclús. 

El funcionari s'ha salvat de ben poc: les punyalades eren a pocs centímetres de la caròtide

L'home ha clavat almenys cinc cops el bolígraf a diferents parts del cos del funcionari de presons. El primer examen mèdic apunta que serien cinc punxades, quatre d'elles al clatell i una al dit mentre es protegia de l'intern. A més, el reclús no van dir-li ni una paraula, de fet ni tan sols van interactuar. Va apropar-se i el va apunyalar a sang freda. Afortunadament, uns companys de la víctima van aconseguir immobilitzar l'atacant i trucar als serveis mèdics perquè assisteixin el treballador ferit.

Un cop arriben els facultatius, li apliquen diversos punts al clatell, on l'ha punxat quatre cops amb el bolígraf i el traslladen a la mútua amb ambulància. Segons les primeres valoracions mèdiques fetes a aquest mitjà, el funcionari ha aconseguit salvar la vida per ben poc, atès que les punyalades s'han realitzat a pocs centímetres de la caròtide, que són les artèries que donen el principal subministre de sang al cervell.

Fa dos dies un altre intern va atacar els funcionaris a Brians 2

L'última agressió que va donar-se a la presó de Brians 2 va ser aquest dissabte a la tarda. Un intern va atacar cinc treballadors del centre amb una navalla d'afaitar que havia amagat entre la roba, com va avançar aquest mitjà. El jove, d'origen marroquí, va ser traslladat després de l'aldarull al departament de sancions entre cinc treballadors del centre penitenciari. Dos dels cinc empleats van patir ferides abans de treure-li l'objecte punxant.