La Policia Nacional ha detingut al Port de Barcelona una parella que viatjava en un ferri procedent d'Eivissa i amb destinació Barcelona per un delicte de sostracció de menor, ja que anaven acompanyats d'un nen que constava com a desaparegut per part de les autoritats italianes en la base de dades de Schengen. 

La mare va abandonar el país amb el fill aprofitant una visita al metge

A través del control que els agents del punt fronterer del Port duen a terme sobre els passatgers, es va poder detectar que en el ferri procedent d'Eivissa amb destinació a la capital catalana hi viatjaven dues persones amb un menor sostret d'Itàlia i amb una requisitòria de "protecció de menor d'edat". A partir d'aquell moment, l'oficina nacional de SIRENE —que s'encarrega de la preparació d'expedients per a la introducció de dades al Sistema d'Informació de Schengen i l'intercanvi d'informació addicional amb altres països — va iniciar les gestions necessàries i va confirmar la vigència de l'ordre emesa per SIRENE Itàlia. Així mateix, es va tenir coneixement sobre que el menor havia estat sostret per la seva mare aprofitant un control mèdic i que posteriorment va abandonar el país, incomplint, així, amb les mesures cautelars dictades pel jutge.

Van interceptar el vehicle mentre marxava del vaixell

Per aquest fet, els agents van establir un dispositiu en el moment del desembarcament del vaixell. Com a resultat de l'operatiu, es va interceptar en una zona segura un vehicle que abandonava el vaixell i en l'interior del qual viatjaven la parella acompanyats del menor ressenyat. Finalment, es va procedir a detenir la mare i l'acompanyant per un presumpte delicte de sostracció de menors i ara estan a l'espera de passar a disposició judicial.

El menor, en un centre d'acollida

Pel que fa al menor d'edat, els agents informen que va prevaler la protecció i tutela i que un cop posats en contacte amb la Fiscalia de Menors de Barcelona, ​​es va decretar el seu ingrés en un centre d'acollida tot esperant el que determinin les autoritats italianes.