Els Mossos d’Esquadra han interceptat una narcollanxa carregada d’haixix al port de Mataró durant la matinada d’aquest diumenge. Durant l’operació, en la qual han intervingut agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Mataró, s’ha pogut detenir a quinze persones i recuperar la llanxa en la qual transportaven els farcells. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la policia catalana ha obert una investigació per esclarir els fets.

Detectats quan intentaven entrar al port

Segons el que ha pogut saber la redacció d'ElCaso.cat, ha estat el vigilant del port qui ha donat l'avís en detectar una llanxa de gran potència carregada de farcells que pretenia entrar al port al voltant de les quatre de la matinada. En considerar l'embarcació com a sospitosa, l'home va trucar als Mossos els qui es van personar al lloc i van procedir amb la detenció de les quinze persones que eren a bord. A hores d'ara els agents estan fent recompte dels farcells intervinguts, i els arrestats passaran a comissaria per ser interrogats. Diversos efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Policia Marítima també han participat en l'operació. 

 

Detingut quan fugia al Marroc amb objectes robats a Barcelona

La Guàrdia Civil va detenir el passat 1 de febrer un home de 38 anys quan intentava fugir d’Espanya amb un camió carregat d’objectes que havia robat a Barcelona. La policia el va poder detenir gràcies al sistema de geolocalització d’un dels objectes sostrets, una tauleta, que va indicar al propietari del mateix que el lladre es trobava a la província de Granada.

En registrar el maleter del camió, els agents van trobar una gran quantitat d’aparells electrònics, com ordinadors, tauletes i telèfons mòbils, que el detingut havia sostret dies abans a Barcelona. En total, la Guàrdia Civil va intervenir 95 telèfons mòbils, 45 ordinadors portàtils, 14 tauletes, un projector i un dron, l’objectiu d’una càmera de fotos, un televisor, un volant per a videoconsoles i diverses sabates esportives. La majoria dels objectes ja han pogut ser retornats als seus propietaris.