La Guàrdia Civil ha detingut un home de 38 anys i nacionalitat marroquina quan intentava fugir d'Espanya amb un camió carregat d'objectes robats. El lladre transportava més de 150 articles com ordinadors, tauletes, televisors o drons. En total, el botí sumava uns 100.000 euros i el volia portar fins al Marroc. Si no va arribar a fer-ho, va ser gràcies al fet que una de les seves víctimes, a qui havia robat una tauleta a Barcelona, el va poder delatar a temps abans que travessés la frontera. El passat 1 de febrer, el geolocalitzador de l'aparell electrònic li va indicar que estava a la província de Granada i va poder informar-ne els cossos policials, que el van detenir.

El lladre havia parat a dormir en una àrea de servei de Granada

Segons va explicar la dona a la Guàrdia Civil, uns dies abans un lladre li havia robat la bossa a Barcelona, on portava un ordinador portàtil i una tauleta valorats en 3.000 euros. Aquests aparells portaven una aplicació de geolocalització instal·lada, que indicava que estaven en una àrea de servei de Huétor Tájar, a Granada. Una patrulla es va desplaçar fins al punt indicat i va veure que hi havia diversos camions estacionats. En un d'ells hi havia un home dormint a l'interior i el van despertar per preguntar-li si portava un ordinador. El sospitós no va saber que respondre, però va permetre als agents que registressin la part posterior del vehicle.

Allà, els policies van trobar-hi una gran quantitat d'aparells electrònics amagats en uns forats. Hi havia desenes d'ordinadors portàtils, tauletes o telèfons mòbils, però el camioner no va poder indicar qui era el propietari. Entre els objectes que hi van trobar, hi havia l'ordinador portàtil i la tauleta de la dona que havia denunciat el seu robatori a Barcelona. Per aquest motiu va ser detingut per furt. La Guàrdia Civil ha pogut esbrinar qui eren els propietaris d'alguns d'aquests objectes robats, la gran majoria d'ells a Barcelona.  Tot i això, encara queden molts per trobar. En total, es van intervenir, 95 telèfons mòbils, 45 ordinadors portàtils, 14 tauletes, un projector, un dron, l'objectiu d'una càmera de fotos, un televisor, un volant per a videoconsola i diversos jocs de botes i sabates esportives.