Agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Nacional i l’Agència Tributària, ha interceptat un vaixell de càrrega amb 4.500 quilos de cocaïna a 80 milles a l’est de les illes Canàries. En l’operació, es van detenir els 15 tripulants de l’embarcació, amb el nom ‘Blume’, que navegava amb bandera de Togo en direcció a la costa espanyola. L’abordatge del vaixell va resultar de gran complexitat a causa del mal estat de la mar i a les grans dimensions del vaixell.

Intercepten un vaixell de càrrega amb 4.500 quilos de cocaïna prop de les Canàries

Gràcies a la col·laboració internacional, els investigadors de la Guàrdia Civil, el Servei de Vigilància Duanera i la Policia Nacional van rebre la informació del Centre d’Anàlisi i Operacions de l’Atlàntic (MAOC-N) i del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) sobre una embarcació sospitosa de tràfic il·legal d’estupefaents que provenia de Sud-amèrica i anava en direcció a la costa espanyola.

La Direcció Adjunta de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària va establir un operatiu aeronaval i va enviar el seu vaixell ‘Fulmar’ per tal de localitzar-lo. Finalment, es va poder abordar el vaixell de càrrega la matinada del 18 de gener. Segons van mostrar els tripulants, transportaven unes 200 tones de cafè com a mercaderia declarada, una quantitat molt inferior a la càrrega que podia portar. Això va fer sospitar els policies, que van registrar el vaixell.

En el registre, van observar que a les zones comunes hi havia un nombre indeterminat de paquets que habitualment es fan servir per al tràfic de cocaïna. Per aquest motiu, es va detenir els 15 tripulants acusats d’un delicte de tràfic de drogues. Els detinguts són dos homes de nacionalitat albanesa i tretze de nacionalitat pakistanesa. El vaixell de càrrega va ser traslladat al port de Santa Cruz de Tenerife.