Només dotze hores després d'haver desmantellat una plantació de marihuana a Riudoms, al Baix Camp, i de detenir els dos jardiners que la cuidaven, una parella de nacionalitat xinesa, els Mossos d'Esquadra han fet nou arrestos més aquest dimarts de matinada. Quan passaven cinc minuts de tres quarts de dues, als agents de la Guàrdia Municipal estacionats al voltant de la plantació per fer tasques de vigilància els va cridar l'atenció una furgoneta estacionada just davant d'una de les naus de l'avinguda de Reus que, fins al dia anterior, havia estat ple de plantes de maria. 

Es va alertar a la policia catalana, que, en arribar-hi, va trobar-se el vehicle preparat per carregar tota la ferralla, cablatge i altres materials que havien quedat al lloc després de l'operació. De fet, la porta principal havia estat forçada amb una pota de cabra, i a l'interior van enxampar-ne nou persones, veïns de Reus però d'origen magrebí i d'edats compreses entre els 18 i els 44 anys, remenant entre les restes de la plantació amb llanternes i amagats rere passamuntanyes

Volien aprofitar les restes en una altra plantació o vendre-les a una banda rival 

Aquesta matinada, dins de la nau assaltada encara quedaven diversos elements utilitzats en el món del narcotràfic per cultivar la droga, com focus, ventiladors, aire condicionat, tubs i filtres per al conreu. La principal teoria dels Mossos és que els lladres volien fer-se amb tot aquest material per a reutilitzar-lo en una plantació pròpia, o per vendre els estris a alguna banda rival de la zona. Comprar tot el necessari per al cultiu indoor de marihuana pot costar diversos milers d'euros, i robar-los d'un cultiu acabat de desmantellar, on ja no hi ha jardiners vigilant, pot sortir molt a compte, tot i l'evident risc d'acabar detinguts. 

Els nou lladres de Riudoms, en veure's sorpresos pels Mossos d'Esquadra, van intentar escapar, sense èxit, i tots van acabar emmanillats. Entre tots sumen més d'una quarantena d'antecedents policials, i estan a l'espera de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Reus les pròximes hores.