La col·laboració ciutadana moltes vegades és essencial per poder capturar els delinqüents. Són molts els lladres que han pogut ser detinguts perquè un veí ha sentit un soroll sospitós o ha vist un desconegut escalar per la façana i han alertat els cossos policials. A Empuriabrava, aquest dissabte, es va produir un cas similar. La Policia Local de Castelló d'Empúries ha pogut detenir un home que va intentar robar a l'interior d'un cotxe a la zona de l'Aeroclub de la localitat. L'individu, però, va ser gravat en vídeo per un testimoni i el van poder identificar sense problemes.

El graven en vídeo quan intentava robar dins un cotxe

Els fets van tenir lloc cap a les dotze del migdia a la zona de l'Aeroclub d'Empuriabrava, just davant del Túnel del Vent. A les imatges enregistrades, es veu com el lladre s'aproxima al cotxe i intenta forçar la finestra per poder-lo obrir i accedir al seu interior. Abans de fer-ho, mira a banda i banda del carrer per si hi ha cap persona que el pugui veure. Com que no hi veu ningú, continua amb el robatori. No obstant això, no s'havia fixat que just a l'edifici del davant sí que hi havia una persona i que, a més, ho estava enregistrant tot en vídeo. Posteriorment, el va penjar a les xarxes socials alertant als ciutadans que hi havia una persona que es dedicava a robar a l'interior dels cotxes que hi havia aparcats a la zona.

El vídeo es va fer viral ràpidament i diversos grups de Facebook també el van compartir. Les imatges, al mateix temps, van arribar a mans de la Policia Local de Castelló d'Empúries, que no va tenir gaire feina en descobrir qui era el lladre. A les imatges, se li podia veure la cara clarament i el van identificar de seguida, ja que era un vell conegut del cos policial a qui ja havien detingut anteriorment per altres robatoris. Després de rebre la denúncia del propietari del vehicle, tal com ha avançat el Diari de Girona, la policia va detenir el lladre poc després acusat d'un robatori amb força a l'interior de vehicle en grau de temptativa