S'ha de tenir molt atreviment per intentar entrar a robar en un pis del centre de Barcelona, una ciutat per on cada dia passen milions de persones, i endur-se el botí sense que ningú et descobreixi. Això és el que intentaven sis lladres multireincidents aquest dimarts a la tarda al carrer de Moscou de la capital catalana, però la jugada els va sortir malament. La poca dissimulació que van tenir va provocar que molts veïns i gent que passejava per la zona, al districte de Sant Martí, molt a prop del parc de la Ciutadella, alertessin dels fets als Mossos d'Esquadra.

En rebre l'avís, en què els testimonis avisaven de l'actitud sospitosa d'un grup de sis persones que semblaven intentar entrar a l'interior d'un domicili, agents de paisà dels Mossos es van activar per la zona per comprovar que els fets eren reals. En arribar-hi van trobar sis individus que coincidien amb la descripció física que els havien facilitat. Quatre d'ells estaven a uns 100 metres de l'habitatge fent tasques de vigilància de l'entorn per evitar que els descobrissin. Els altres dos, estaven a l'habitatge. Mentre un s'havia quedat a la porta vigilant que no els veiés ningú, l'altre havia accedit al jardí de la planta baixa armat amb un pal de fusta.

Els detinguts sumen prop d'una setantena d'antecedents per fets similars

En veure l'escena, els agents de paisà dels Mossos van detenir els dos individus que hi havia al domicili en aquell mateix moment. Els altres quatre sospitosos, en veure-ho, van poder fugir, tot i que van quedar detinguts poc després quan la policia catalana va muntar un dispositiu de recerca pels carrers de la zona. Els sis arrestats, d'entre 18 i 36 anys, estan acusats d'un delicte de robatori amb força. Entre tots ells sumen 68 antecedents policials per fets similars. Està previst que passin a disposició judicial en les pròximes hores i el magistrat decideixi si ingressen a presó o queden novament en llibertat.