Els Mossos d'Esquadra investiguen un robatori que genera molta impotència. Uns lladres s'han emportat més de 85.000 euros en un botí de joies de casa d'una dona que va ingressar a l'hospital Dexeus de Barcelona, mentre ella estava ingressada. La història d'aquesta dona de 80 anys va arrencar quan va ingressar a urgències, amb ambulància, i va haver de ser intervinguda quirúrgicament. En entrar al centre hospitalari li van demanar les joies que portava, un collar amb una creu i unes polseres. Les polseres van aparèixer després a la bossa de mà que portava la dona. Però no la creu, d'alt valor sentimental, que ja no ha tornat a veure. Però no només aquesta joia va desaparèixer de la bossa de mà. La seva documentació i les claus de casa seva també havien volat. 

Li roben les claus i entra a casa seva

Els lladres, segons sospiten els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de les Corts que porten el cas, amb la documentació de la dona van poder saber on vivia i s'hi van desplaçar, i aprofitant que la dona no hi era, van accedir-hi i van fer net. Es van emportar, segons consta a la denúncia que la dona ha presentat als Mossos d'Esquadra, un botí de més de 85.000 euros en joies. La investigació de la policia catalana servirà per aclarir què va passar, però la línia d'hipòtesi amb la qual treballen és clara. Els lladres li van buidar la bossa, van trobar les claus i amb la documentació de la dona van poder saber on vivia, i s'hi van acostar i van provar les claus, fins que van poder entrar i fer net.

Els Mossos tenen imatges de les càmeres de seguretat dels dos escenaris. De casa de la dona i també de l'entrada de l'hospital i les estan analitzant per si poden relacionar alguna persona, però ara per ara, no consten detinguts ni tampoc persones identificades. Els investigadors asseguren que si bé tenen detectats robatoris en hospitals de Barcelona, aprofitant el moviment, el lliure accés, en alguns, dels visitants, però investiguen aquest cas com aïllat sense que, ara per ara, es pugui relacionar amb algun modus operandi habitual. Es desconeix si la persona que li va recollir les joies quan va accedir a l'hospital té relació amb els lladres o si els robatoris de les claus va ser posterior i quan ja era a la planta. Els Mossos d'Esquadra ha fet una inspecció a casa de la dona per si poden aconseguir alguna pista per poder aclarir qui són els lladres. 

Sense resposta de Quirón

Des de Quirón, que són els que gestionen l'Hospital Universitari Dexeus, preguntats per ElCaso.cat per si han pogut aclarir qui era la dona que va agafar les joies a la senyora, no han volgut badar boca. La dona va ingressar a l'hospital el 9 de març i va ser el dia 23, segons sembla que consta a les càmeres de seguretat, quan els lladres van entrar a robar a casa de la dona, a la plaça del Doctor Ignasi Barraquer. La denúncia es va presentar el passat 3 d'abril i la investigació es va iniciar al cap de poques hores.