Els Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Les Corts han detingut set persones que es feien passar per estudiants a diverses universitats de Barcelona per tenir accés a ordinadors i telèfons mòbils que després furtaven. Els agents els han enxampat in fraganti mentre, de manera coordinada, intentaven robar una motxilla que contenia un portàtil. El grup estava integrat per cinc dones i dos homes que acumulen entre tots un total de 79 antecedents per delictes contra el patrimoni.

Els furts van tenir lloc en diversos campus de la Zona Universitària de Barcelona, a l’avinguda Diagonal. Els detinguts actuaven de manera organitzada, fent-se passar com a estudiants de les diferents facultats, i fins i tot s’intercanviaven la roba després de cada robatori per a evitar ser identificats. Actuaven en parelles, entrant i sortint dels edificis, seguint a potencials víctimes fins a les parades d’autobusos i tramvia per a tenir localitzats els objectes que volien endur-se, sense perdre en cap moment la comunicació entre ells.

Finalment, el passat dimarts, el seu comportament va cridar l’atenció dels agents de paisà que es trobaven per la Zona Universitària. La policia catalana va observar com sis dels integrants formaven parelles i accedien a una de les universitats, mentre la setena integrant es quedava al volant d’un cotxe, esperant. Mentrestant, quatre dels investigats van fer-se amb una motxilla, que van passar-se entre ells perquè el propietari no pogués localitzar-la. Tot aquest procés va ser observat pels agents, que seguien de prop als delinqüents fins que els van poder detenir just quan arribaven al cotxe amb el qual pensaven fugir.

Enxampats in fraganti

Aquesta operació es va dur a terme al marc del Pla Tremall contra la multireincidència, que ha portat als Mossos d’Esquadra a intensificar la vigilància a aquesta zona de la Diagonal per a evitar que els estudiants siguin víctimes de robatoris. En aquest sentit, des del mes de gener d’enguany s’han fet 15 detencions.