Un lladre ha estat detingut per un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei quan intentava emportar-se dos ordinadors portàtils d’una classe de la Universitat de Barcelona. L’agent en qüestió fa classes a la Facultat de Dret de l’esmentada universitat, i tot just entrava a l’aula on acabaven de tenir lloc els fets.

Els fets van tenir lloc el passat divendres 17 de març, quan el presumpte lladre havia intentat fer-se amb dos portàtils que els alumnes havien deixat dins de l'aula durant una pausa entre classe i classe. Eren prop de les sis de la tarda i, segons les primeres informacions, l'individu s'hauria colat a les instal·lacions de la facultat, situada al districte de les Corts, a l'avinguda Diagonal.

Es va colar aprofitant la pausa entre classes

El presumpte lladre havia accedit a les instal·lacions en cerca d'objectes de valor com ordinadors o telèfons mòbils. Aprofitant que una de les aules havia quedat buida durant la pausa entre classes, l'home, de 34 anys, es va colar. Sobre les taules va trobar els dos ordinadors que va intentar amagar per emportar-se, quan un alumne el va detectar.

L’estudiant es va encarar amb ell i li va preguntar què feia a la classe, quan clarament no era alumne d’aquella assignatura. El lladre va intentar fugir, però l’altre jove el va retenir. Va ser en aquell moment quan l’agent dels Mossos, que arribava per impartir la següent classe, els va veure. Identificant immediatament la situació, l’agent va ajudar a retenir el presumpte lladre, i el va detenir in situ. Després de traslladar-lo a la comissaria més propera, on el van interrogar, el detingut, que no tenia antecedents per delictes similars, va quedar posat en llibertat. Per la seva part, els ordinadors van poder ser retornats als seus propietaris.