"M'he volgut suïcidar, ho diré en veu alta", d'aquesta dura i colpidora manera un noi de 15 anys amb autisme ha confessat que pateix bullying en un institut de Deltebre. La confessió, entre llàgrimes, la va fer aquest passat dissabte a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa en un acte organitzat per l'Associació del Trastorn d'Espectre Autista de les Terres de l'Ebre (ATEATE). Entre els ponents en l'esdeveniment hi havia José Manuel López, el pare de Kira López, la noia que es va suïcidar fa dos anys després de patir assetjament escolar a l'escola Pare Manyanet de Barcelona.

En acabar la seva ponència, durant el torn de paraules, un noi autista, soci i conegut de l'associació ATEATE va demanar el micròfon per explicar, totalment abatut i plorant, tot el que havia estat patint durant molt de temps. "El meu veritable infern va ser quan vaig començar l'ESO", va començar dient. "Estic fart, sabeu que és més de mitja classe plena de fills de fruita, professors que no fan la seva feina com l'han de fer i que no fan res al respecte?", va preguntar als diversos assistents a l'acte, en un discurs que va ser gravat en vídeo i que el mateix pare de la Kira ha decidit compartir a les xarxes socials per denunciar el cas. "Era cada dia, potser un dia amb sort passava només una mica...", va apuntar el jove amb la veu entretallada.

El jove va reconèixer que havia pensat a suïcidar-se

El jove, després d'explicar el seu patiment, va reconèixer que això li havia fet entrar ganes de suïcidar-se. "Des de 2022 que va començar el que considero la meva depressió, he tingut moltes idees suïcides i avui en dia encara les tinc. M'he volgut suïcidar, ho diré en veu alta", va reconèixer el noi. Tot i això, va assenyalar que mai ho va arribar a fer perquè "per sort em resistia a agafar un ganivet i clavar-me'l, em resistia a ofegar-me sota l'aigua. No ho feia perquè em preguntava si valdria la pena, em deia que ho lamentaria encara més i que estaria encara pitjor", culmina abans de rompre a plorar.

"Tu vals molt", li va etzibar el pare de la Kira just abans de baixar de l'escenari fins a on estava el noi per abraçar-lo. L'endemà de l'acte, el José Manuel va compartir l'escena que havia viscut i ho va descriure com "un dels moments més durs i dolorosos com a activista en la lluita contra l'assetjament escolar". "El patiment d'aquest menor és terrible i és urgent escoltar-lo i atendre'l", denuncia, abans de demanar a la direcció de l'institut, l'Ajuntament de Deltebre i el Departament d'Educació que actuï al respecte.

Des de l'associació AETATE han emès un comunicat apuntant que tenien coneixement de la situació del jove i que havien intentat ajudar la família a solucionar-ho, tot i que "és evident que no estava solucionat i ell així ens ho va demostrar". "El pitjor és que ara va ser ell, però demà serà un altre", lamenten i esperen que "això almenys pugui servir per obrir els ulls de la societat i ajudi a fer que puguem aconseguir algun dia una societat realment inclusiva en tots els àmbits".