Una infermera arracona brutalment una àvia en una residència. A més la humilia i la colpeja en diverses ocasions sota l'atenta mirada d'altres dos sanitàries. Els fets han succeït a Kosovo, la dona d'avançada edat i amb problemes de mobilitat és d'origen serbi, mentre que la suposada professional del centre és de nacionalitat albanesa. Una dada que podria tenir un transfons polític i ideològic, després de declarar-se unilateralment Kosovo independent de Sèrbia el 17 de febrer de 2008 i amb l'objectiu d'unir aquesta petita república amb Albània. Les diferències també tindrien arrels religioses i ètniques, essent el país situat a l'Adriàtic de majoria musulmana i el dels Balcans ortodox, amb una església autocèfala cristiana especial amb patriarcat a Belgrad. En qualsevol cas, i davant la duresa de les imatges, l'agressió de la infermera albanesa fa veure la indefensió que la gent gran pot patir a mans d'una persona que utilitza la violència per dur a terme tasques que, en teoria, requereixen una professionalitat mínima.

Detinguda l'agressora i dues treballadores més que van riure sense fer res

El vídeo es va fer viral. Això va permetre identificar a la infermera, l'Aurona Pelaj segons els mitjans de Kosovo, i les altres treballadores de la residència per la gent gran d'Orenda, a Peje (Kosovo), que van riure davant la brutal agressió. Les tres van ser detingudes després de la denúncia presentada per la filla de la víctima davant les autoritats policials del país. La violència i el fet d'haver-se enregistrat posa contra les cordes la sanitària albanesa, qui podria enfrontar-se a una condemna de tres anys de presó. Tanmateix, les dues treballadores tampoc quedarien impunes, després de les riallades, burles i crueltat comesa contra la dona que, precisament, es trobava allà per rebre un tipus de tractament per problemes derivats de l'edat.

Els agents kosovars, després de la denúncia i la visualització del vídeo, van localitzar el lloc on va succeir la cruel escena cap a les 14.10 hores d'aquest dimecres, hora local. Una vegada allà, van detenir les sospitoses. Les presumptes agressores no han declarat encara davant de la premsa local ni de les autoritats, després d'agarrar per les mans a l'àvia, burlar-se d'ella, bufetejar-la i donar-li puntades de peu. Una escena que hauria de fer reconsiderar els filtres governamentals que passen les residències a Kosovo perquè aquesta lamentable escena no torni a succeir, especialment si es descobreix que l'atac va donar-se per odi ètnic més que per tracte inhumà. Això posaria en alerta social un país que va independitzar-se però que, a la vegada, va deixar fracturades dues religions i cultures enfrontades a la península dels Balcans des de fa dècades.