La loteria és un joc de pura sort, però a vegades aquesta és generosa i recompensa aquelles persones que pitjor ho han passat. És el cas d'una veïna de la ciutat d'Alacant (Comunitat Valenciana), que es dedicava a demanar almoina, i que encara no es creu la immensa sort que ha tingut. La dona va comprar la participació mínima de la Bonoloto, que té el preu d'un euro, i n'ha acabat guanyant més d'un milió, complint el que és el somni de molts. Curiosament, en un principi la dona no es creia que fos la guanyadora del milionari sorteig, i al llarg de la mateixa setmana en què va saber que la seva situació econòmica havia canviat radicalment, va continuar demanant almoina a la porta del supermercat on sempre s'asseia, fins que els propietaris de l'estanc van confirmar-li el gir que havia donat la seva vida. 

Un premi d'1.274.491 euros per a una dona que vivia de la caritat

La gran afortunada és una dona que resideix al barri alacantí de La Florida. Des de fa anys, el seu dia a dia consistia a passar cinc hores al dia asseguda al costat d'un supermercat, i vivint de l'almoina o els aliments que els clients li donaven. Amb l'almoina obtinguda, acudia cada dia a l'estanc 54, situat just davant del seu "lloc de feina", i comprava la participació mínima de la loteria. Després, tornava a casa seva, a cuidar i alimentar la seva família. Segons el que expliquen els propietaris de l'estanc, així com els veïns del barri, tant la dona com la seva família, d'ètnia gitana, tenien molt pocs recursos econòmics, i acumulaven una sèrie de deutes d'impostos municipals i amb Hisenda. La dona és molt popular al barri, i són molts els veïns que destaquen la seva "perseverança" i esforç en mantenir, sigui com sigui, la seva família. Ara, això ha canviat per sempre, perquè ha guanyat el primer premi de la Bonoloto, una quantitat de diners que ascendeix fins als 1.1274.491 euros.

estanc 54 indigent guanya bonoloto alicante
L'estanc número 54 va entregar la butlleta guanyadora a una indigent que cada dia comprava la participació mínima. / Foto: Google Maps

La dona va continuar demanant almoina perquè no es creia que la seva butlleta fos la guanyadora de la Bonoloto

La dona va comprar la butlleta guanyadora el passat dilluns, 1 d'agost, i en comprovar el resultat del sorteig, no es creia que la seva participació fos la premiada. El dijous, la dona va tornar a la porta del supermercat per demanar almoina, i finalitzada la seva jornada, va acudir a l'estanc. Allà, va expressar a la propietària que creia que la butlleta que havia comprat el dilluns era la guanyadora. "Quan ens va dir que creia que havia guanyat el sorteig, ens ho vam prendre de broma", relata l'Eugenio, el marit de la propietària, a l'ABC, i afegeix que "A més, com va continuar demanant almoina, i venint amb bosses de les donacions dels veïns, semblava una conya".

Però res més lluny de la realitat: quan van comprovar els resultats del sorteig, van confirmar que, efectivament, la seva veïna que vivia de la caritat s'havia convertit en una milionària. La dona, en saber-ho, va dir als propietaris de l'estanc que li havien "canviat la vida". "Venia cada dia a comprar la participació mínima de la Bonoloto i la Primitiva; l'Euromillón no, perquè era massa car", explica la Mariángeles Torregrosa, l'actual propietària de l'estanc. Quan acabava la seva jornada, entrava i em deia "Nena, ja soc aquí!"". La propietària de l'estanc està "molt contenta" que aquest premi tan gran hagi caigut al seu establiment, ja que és la primera vegada que els passa (havien repartit premis de, com a molt, 36.000 euros).