A les dotze del migdia un grup de funcionaris de presons s'han concentrat davant de la seu del departament de Justícia per protestar per la inseguretat als centres penitenciaris de Catalunya i de l'assassinat, ahir, d'una cuinera de la presó de Mas d'Enric, a Tarragona.

Els Mossos d’Esquadra han carregat per evitar que els sindicats de presons entressin per la força al districte administratiu, on hi ha la seu de diversos departaments, entre ells el de Justícia. La protesta demana la dimissió de la consellera Gemma Ubasart, a qui els representants dels treballadors acusen de la passivitat que ha portat a aquesta situació de violència i descontrol a les presons catalanes.

 

Més d’un centenar de persones han fet proclames com ara "consellera dimissió" i "consellera assassina", i després han intentat entrar a l’edifici que acull la seu de Justícia. Inicialment hi havia poca presència policial en aquest accés, però després han arribat reforços d’antiavalots de la Brigada Mòbil que estaven en una altra entrada.

Ous contra la façana de Justícia

Els concentrats, alguns amb la cara tapada, han llençat ous i altres objectes i els Mossos han hagut de donar cops de defensa per evitar la incursió dels funcionaris a l'interior de la seu del departament de Justícia. Davant de les presons d'arreu del país s'han fet també concentracions, amb minuts de silenci, per recordar la cuinera, una dona de 48 anys, Núria, veïna de Castelldefels.

f81f74e4 e492 4484 b4da 493f81f94b30
Imatge de l'exterior de la presó de Tarragona durant el minut de silenci / ACN

Minut de silenci a Mas d'Enric

Prop d'un centenar de persones de la presó de Mas d'Enric del Catllar s'han concentrat aquest dijous a les portes del centre penitenciari per mostrar la seva indignació i consternació per la mort d'una cuina per part d'un intern aquest dimecres, que es va suïcidar després de cometre el crim. Els funcionaris han fet més de cinc minuts de silenci i han dipositat un ram de flors al centre de la protesta.

També han demanat la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que ha assistit a l'acte. "Reiterem la voluntat d'acompanyar els treballadors i donar el condol als familiars de la víctima davant d'aquest trist i greu incident", ha dit Ubasart. La consellera ha evitat donar cap mena d'explicació sobre els fets i si van fallar els protocols.