Durant la matinada d'aquest dimecres un camió ha calat foc mentre circulava per l'AP-7 a l'altura del termini municipal de Banyeres del Penedès, al Baix Penedès. Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat i agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc de l'incident. Un dels carrils de l'autovia ha estat tallat per facilitar les tasques d'extinció del foc, i això ha provocat retencions quilomètriques que han arribat a afectar també l'AP-2. Als voltants de les nou del matí, a la llarga cua provocada per l'incendi, una furgoneta i un cotxe han protagonitzat un aparatós accident que ha resultat amb dues persones ferides molt greus.

El sinistre ha tingut lloc al voltant de dos quarts de deu, al punt quilomètric 232 de l’AP-2, just on convergeix amb l’AP-7. En circumstàncies que encara s’estan investigant, una furgoneta i un turisme han xocat, provocant un greu accident. Els dos ocupants de la furgoneta han quedat atrapats, i han hagut de ser traslladats d’urgència a l’hospital per la gravetat de les seves ferides.

Atrapats entre la ferralla

L'accident entre els dos vehicles ha estat molt aparatós, tant que les dues persones que circulaven amb la furgoneta van quedar atrapades entre la ferralla, complicant la seva evacuació. Sis dotacions dels bombers dels parcs del Vendrell i Vilafranca del Penedès van acudir a l'avís, i van treballar intensament en les tasques d'excarceració fins que han pogut treure les dues persones. Els paramèdics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) els van estabilitzar abans de requerir l'assistència d'un helicòpter medicalitzat perquè traslladés els ferits als hospitals de Bellvitge i de la Vall d'Hebron de Barcelona.

 Aquest segon accident ha provocat nous talls a la carretera en sentit Barcelona, ocasionant retencions de fins a 10 quilòmetres. Pel que fa als passatgers de l’altre vehicle afectat pel sinistre, no ha transcendit si han resultat ferides ni l’estat en el qual es troben.