Incendi en una fàbrica de cautxú de la zona industrial Salinas de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat). Concretament a l'empresa Alfredo Messalles, tal com ha confirmat l'alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret. Diversos pneumàtics van començar a cremar aquesta tarda de dilluns dins la nau. Segons han explicat des de Bombers de la Generalitat l'avís es va rebre a les 16.26 hores, i es van traslladar amb dinou dotacions i per treballar a intentar extingir les flames, tot i que a primera hora del matí d'aquest dimarts ja està controlat, a més de les tasques d'estratègia defensiva per tal de protegir les naus més properes que no han estat afectades. No hi havia cap treballador dins l'edifici, ni s'han lamentat víctimes ni tampoc ferits. El foc, que va provocar una gran columna de fum visible des de la ciutat de Barcelona i tot el delta del Llobregat, també des de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, es va situar al carrer de la Riera Roja del municipi barceloní.

Sense incidències, però es va activar el Pla PROCICAT

El fum va crear un núvol força espectacular, visible també des de les principals carreteres, com les autopistes C-32 i A-2, a més de l'autovia C-31.  Els Mossos d'Esquadra juntament amb la Policia Local de Sant Boi de Llobregat van acordonar la zona i van tallar els carrers més propers a l'incendi per facilitar les tasques d'extinció. D'altra banda, alguns usuaris van plantejar el fet que aquest succés pogués afectar a l'enlairament i aterratge dels avions a l'aeroport, donada la proximitat amb aquest. Però totes les rutes de les aerolínies comercials van poder funcionar amb regularitat a les pistes d'El Prat i no s'han notificat incidències.

Protecció Civil, d'altra banda, va emetre una prealerta del Pla PROCICAT per l'incendi en una fàbrica del polígon industrial de Salinas a Sant Boi de Llobregat, al carrer Riera Roja. Els ajuntaments propers com el de Viladecans i el de Cornellà de Llobregat, a més del de la pròpia localitat on s'ha donat l'incident, van aconsellar a la ciutadania, mitjançant els seus canals de comunicació virtuals i les xarxes socials, que es quedin "a casa amb totes les finestres tancades en cas que arribi el fum". Els Bombers de la Generalitat continuen treballant aquest matí de dimarts per acabar de revisar i extingir els punts calents que ha pogut deixar l'incendi.

 

Segons han explicat diverses fonts a ElCaso.cat, la pudor de cremat arran de l'incendi de Sant Boi de Llobregat es va sentir fins i tot a diferents barris de Barcelona. Concretament a la zona de Montjuïc i Hostafrancs, a més de la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat i les ciutats de Sant Just Desvern, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans. La columna de fum també ha estat visible des d'algunes àrees properes a les places d'Espanya i Cerdà.