Els Mossos d'Esquadra han identificat un jove de 29 anys de nacionalitat colombiana com el presumpte autor de diversos robatoris amb força comesos entre desembre i gener passats al Baix Llobregat. Durant dos mesos els agents han treballat per localitzar-lo sense èxit. Finalment, l'han trobat ja encarcerat a la presó de Brians 2, on havia ingressat el passat 30 de gener detingut per un altre delicte, per un robatori amb violència a Barcelona.

Diversos robatoris amb violència

El detingut estava en crida i cerca pels Mossos d’Esquadra després d’haver comès diversos robatoris amb violència a les localitats del Prat i de Sant Boi de Llobregat. La investigació va començar el passat mes de desembre, quan un home de 76 anys va denunciar als Mossos un robatori a casa seva, a Sant Boi. La víctima va sorprendre l’acusat amb les mans al plat, i aquest el va agredir amb violència per poder fugir. A conseqüència de l’atac, l’home va patir greus ferides i va haver d’ingressar en un hospital. Li van trencar dotze costelles i li va obrir el cap, havent d'estar ingressat a l'hospital més d'un mes.

Un parell de dies més tard l'acusat va cometre el segon robatori. En aquest cas va assaltar una botiga de compravenda d'or, també situat a Sant Boi de Llobregat. Al moment del robatori una de les treballadores del local es trobava a l'interior i, igual que durant el primer robatori, la va amenaçar i agredir amb un ganivet de grans dimensions, fent-li també molt de mal. El modus operandi de tots dos robatoris va fer pensar als agents que podrien estar relacionats amb un altre comés a principis de desembre, durant el qual van atacar la treballadora d'una assessoria del Prat de Llobregat.

No el trobaven perquè ja era a la presó

Durant dos mesos els agents dels Mossos d'Esquadra van treballar per poder identificar l'autor d'aquests tres robatoris, però no aconseguien trobar-lo. Finalment, en poder-lo identificar, la policia el van trobar ja ingressat en una presó de Barcelona, on es trobava condemnat per un quart robatori que havia comès a Barcelona ciutat el passat 28 de gener. El dia 30 va ingressar a presó. Ara els Mossos l'acusen d'aquests tres nous robatoris violents que poden vincular a l'home, de 29 anys i nacionalitat colombiana.