Els Mossos d'Esquadra investiguen un incendi en un pis ocupat a Manresa (Bages): en total hi ha quatre persones afectades, entre les quals hi ha un nen petit, que està ingressat a l'hospital. També hi ha dos homes amb un pronòstic greu i una dona en estat menys greu. Segons expliquen els veïns de la zona, el pis ocupat provocava grans problemes de convivència i les baralles i els crits eren habituals. 

Els fets han passat aquest dilluns a plena llum del dia, concretament a les 9:22, que ha estat quan Emergències 112 ha rebut l'alerta de les flames. Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han desallotjat l'edifici, on hi havia 30 persones.

Incendi provocat en un pis ocupat al barri de les Escodines de Manresa

Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també han anat fins al carrer Sant Bartomeu número 39, al barri de les Escondines de la capital del Bages. Han pogut comprovar que hi havia quatre persones ferides, entre les quals hi havia un nen menor d'edat, que ha estat traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa, juntament amb una dona en estat menys greu per culpa de les cremades.

També hi ha dos homes en estat greu, que han ingressat a l'hospital Vall d'Hebron. Els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta per esbrinar les causes de l'incendi i treballen amb la hipòtesi que és un foc intencionat, tot i que, de moment, no s'han fet detencions.

Bombers de la Generalitat / Carles Palacio

Quatre ferits en un incendi provocat en un edifici ocupat a Manresa (Bages): investigació oberta per esbrinar què ha passat / Carles Palacio

Un edifici ocupat que provoca problemes de convivència i baralles

Segons explica Regió 7, els fets han passat en un pis ocupat que ha estat denunciat més d'una vegada per l'Associació de Veïns de les Escodines, on asseguren que hi ha molts problemes de convivència, crits i baralles per part de les persones que han ocupat l'edifici. De moment, no ha transcendit quin ha estat el desencadenant que ha fet que calessin foc a l'edifici i els fets estan sent investigats. 

Un altre incendi a Sant Pere de Ribes

Aquest no ha estat l'únic incendi on han actuat els Bombers de la Generalitat en els darrers dies. Aquest cap de setmana, han apagat un incendi forestal a Sant Pere de Ribes (Garraf). En aquest cas, no es treballa amb la hipòtesi d'un foc intencionat ni s'han fet evacuacions. Els Bombers han compartit un vídeo a través de les xarxes socials per mostrar com avançava l'extinció de les flames.