Ensurt dels grossos aquesta matinada a l’hospital del Vendrell, al Baix Penedès. Un home que estava ingressat per covid-19 ha volgut encendre un cigarret i ha provocat un incendi a la seva habitació, deixant-lo ferit amb cremades al pit i al coll. Les flames han afectat diverses parts de l’habitació, ha deixat ferit a l’home i també ha obligat a desallotjar part de l’hospital del Vendrell. El contacte de l'encenedor amb l'oxigen a què estava connectat el pacient ha provocat l'incendi, l'avís del qual s'ha donat quan faltaven pocs minuts per les dues de la matinada. L'explosió i el foc han cremat la cortina que separa els pacients de l'habitació i els Bombers han evacuat els altres 42 ingressats de la mateixa planta, que han estat traslladats a un extrem de la planta, on estaven ingressades, la majoria, per covid-19

Incendi a la planta covid

La planta tercera d’aquest centre hospitalari del Baix Penedès és on hi ha les persones amb aquesta malaltia. Tot i això, més enllà de l’home de l’habitació on s’ha iniciat el foc, cap persona més ha resultat ferida.

Un cop extingit el foc, els Bombers han ventilat la zona. Dues hores després dels fets, al voltant de les quatre de la matinada, tots els pacients han pogut tornar a les seves habitacions, segons han explicat des dels Bombers de la Generalitat. Els Bombers hi han treballat amb cinc dotacions, mentre també s'hi ha desplaçat la Policia Local del Vendrell i els Mossos d'Esquadra. La investigació policial, a càrrec de la policia catalana, considera el succés com un accident. 

La ràpida actuació dels Bombers i dels mateixos treballadors de l’hospital ha estat clau per evitar més danys a la resta de persones ingressades, que la majoria, es podien moure per si soles, i han pogut ser evacuades en una zona de la mateixa tercera planta de l’hospital. 

Més incendis a Barcelona

Ahir a Barcelona va morir un home de 56 anys en un incendi a casa seva, al número 17 del carrer de la Riera Blanca, al districte de les Corts. Quan els Bombers de Barcelona van accedir al pis van trobar el cos de l’home calcinat i ja no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Hores abans, també ahir a la matinada, centenars d’animals, la majoria rèptils, van morir en un incendi d’una botiga d’animals de la rambla de Badal, al districte de Sants, també a la capital de Catalunya.

Incendio Riera Blanca / Barcelona

Imatge de l'incendi al carrer Riera Blanca de Barcelona, aquest dimarts / Carlos Baglietto

Crim a la Noguera

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’assassinat d’un home d’uns 60 anys que ha aparegut mort aquest dimarts al voltant de dos quarts d’una del migdia en una zona boscosa a tocar del poble de la Baronia de Rialb, a la Noguera. Després de la troballa del cadàver, i d’haver activat els serveis mèdics, només s’ha pogut certificar la mort de l’home, d’uns 60 anys, de nacionalitat espanyola i conegut veí de la zona.