Els Mossos d’Esquadra investiguen l’assassinat d’un home d’uns 60 anys que ha aparegut mort aquest dimarts al voltant de dos quarts d’una del migdia en una zona boscosa a tocar del poble de la Baronia de Rialb, a la Noguera. Després de la troballa del cadàver, i d’haver activat els serveis mèdics, només s’ha pogut certificar la mort de l’home, d’uns 60 anys, de nacionalitat espanyola i conegut veí de la zona. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de les investigacions per aclarir els fets i a hores d’ara no consta que s’hagin fet detinguts. L’home presentava una ferida compatible amb arma de foc a la zona del pit i tot i que ara haurà de ser l’autòpsia qui confirmi com ha mort, tot fa pensar que el tret a la zona toràcica ha estat el què li ha causat la mort. Segons les informacions preliminars del forense que ha analitzat el cadàver, encara a la zona de bosc on ha estat trobat, l’impacte tenia entrada i sortida i semblava disparat des del davant.

El cadàver va ser trobat al voltant de dos quarts d’una del migdia d’aquest dimarts, 25 de gener, a tocar d’una masia coneguda de la zona, per on la víctima passejava sovint. Les primeres informacions policials asseguren que la víctima és un home d’uns 60 anys, veí del poble veí d’Oliana. El cadàver va ser localitzat entre els termes municipals de la Baronia de Rialb i el municipi on vivia l’home, a la comarca de l’Alt Urgell.

 

Investigació sense detinguts

Ara mateix els Mossos d’Esquadra encara no han detingut ningú relacionat amb el crim. De moment, s’han iniciat les investigacions, que lidera l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Ponent sota la batuta del jutjat de guàrdia de Solsona, amb els testimonis dels coneguts i familiar de la víctima, també amb la recerca d’indicis a la zona i amb els veïns de la zona. Tot i això, la zona on va ser trobat el cadàver no té molta circulació. 

Les hipòtesis que ara mateix tenen els investigadors sobre la taula fan pensar que el crim pot haver estat motivat per algun enfrontament relacionat amb alguna venjança o per deutes, tot i que les diligències encara estan molt a l’inici. La víctima era coneguda a la comarca i disposava, prop de la zona del fet, d’algunes finques que combinava amb la gestió de dues empreses també a la zona, a cavall d’aquestes tres comarques.

Més cadàvers a la comarca

Tot i que no estar a tocar, Albesa és la mateixa comarca que la Baronia de Rialb, la Noguera. Fa tres mesos els Mossos van trobar un cadàver amb signes de criminalitat a tocar del riu Noguera Ribagorçana. A hores d’ara, si més no de manera pública, no es coneix qui era la víctima i què li va passar. Per l’estat del cadàver, que estava gairebé enterrat, i per la zona on va ser trobat, al costat d’un riu, fa pensar als investigadors que el cos feia molt de temps que havia estat abandonat allà i que un moviment de terres, per alguna crescuda del riu, el van desenterrar.