Foc al palau de Buckingham, a Londres (Regne Unit). La residència oficial de la família reial britànica va patir un incident a l'entrada principal aquest dimarts a la nit. Un home de 30 anys va encendre les flames del que es va convertir en un petit incendi a les reixes d'accés als jardins de la finca. La Policia Metropolitana va actuar ràpidament i va arrestar a l'individu cap a les deu de la nit, hora local. Està acusat de causar "danys criminals" i la seva identitat no ha estat facilitada des del cos de seguretat. 

"Poc després de les 22.08 GMT del dimarts, 20 de desembre, un home de 30 anys va ser arrestat sota la sospita de causar danys criminals després de veure's un petit incendi prop de les portes del palau de Buckingham", han explicat des de la Policia Metropolitana de Londres en un comunicat. L'individu continua retingut i no s'espera que surti en les pròximes hores. El foc de l'entrada de la residència reial, no obstant, va ser extingit pocs minuts després de la detenció.

El rei no era a Buckingham, sinó a Windsor

Però el nou rei, Carles III, que serà coronat en poc menys d'un any, no era a Buckingham sinó a Windsor. La causalitat que el cap d'estat i també líder de l'església anglicana no hi fos va ser per una tradició molt arrelada a la família: el dinar festiu de Nadal. Tot i que el foc va produir-se a la nit, com sol passar en aquestes llargues celebracions, els monarques no van tornat a l'edifici residencial de la capital britànica després de reunir-se. Tant el rei com la reina consort Camilla estaven amb el príncep Guillem, Kate Middleton i altres membres que formen part del cercle monàrquic anglès.

En aquest ambient festiu d'actes nadalencs fins cap d'any no hi estaran, com ja és habitual, ni el príncep Harry ni Meghan Markle. El foc, gràcies a la ràpida intervenció de la Policia Metropolitana de Londres, queda en un aspecte anecdòtic per una família reial que celebrarà el primer Nadal sense la difunta Isabel II, que va ser l'amfitriona d'aquests dinars, sopars i passejades anuals cap al servei de l'església durant 70 anys de regnat.