Cala foc a una nau industrial de Mataró (Maresme) plena de plantes de marihuana. Un jove de 24 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra per, presumptament, incendiar un edifici del carrer Foneria de la ciutat el passat 18 de maig al voltant de les set del matí. El més curiós del cas és que al seu interior s'emmagatzemava material robat i era un cultiu actiu de cànnabis. Així ho van descobrir els Bombers de la Generalitat en extingir les flames, trobant a la segona planta un total de 740 plantes de marihuana en ple creixement.

Però fins arribar allà, els Bombers van trobar al primer pis de la nau industrial diverses peces de motocicleta que havien estat robades. Durant la inspecció posterior també van descobrir que hi havia 198 motxilles infantils, 180 rellotges despertadors i 139 carregadors de bateries. Això ja va fer sospitar els efectius d'emergències, que poc després, en pujar a la segona planta, van veure com hi havia centenars de plantes de cànnabis, un total de 740. El que sí està clar és que aquestes no van cremar, ni tan sols parcialment, atès que el foc no va aconseguir calcinar tot l'edifici.

Qui és el propietari de la marihuana i l'autor del robatori dels objectes de la nau de Mataró?

Ara, la Unitat d'Investigació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró, que s'ha fet càrrec de les gestions pertinents per esclarir els fets i ha obert una investigació, ha detingut el noi de 24 anys com a presumpte autor de l'incendi de la nau industrial del carrer Foneria. Els agents treballen per identificar també les persones relaciones amb els objectes trobats, molts d'aquests robats, i la plantació de marihuana descoberta a la segona planta de l'edifici. Segons han apuntat fonts policials a ElCaso.cat, les motivacions del jove que va calar foc a les instal·lacions es desconeixen.