Els carrers de Mataró van ser l'escenari d'una espectacular persecució policial el passat dimecres, 19 d'abril, que va acabar amb la detenció de dos nois menors d'edat. En el marc del patrullatge conjunt que la Policia Local i els Mossos d'Esquadra estan duent a terme en els últims mesos per la ciutat, una patrulla de la policia catalana va veure dos adolescents en una motocicleta a l'entrada del Port de Mataró que tenien una actitud sospitosa. Els agents es van apropar per tal de demanar-los que s'identifiquessin, però els dos joves van agafar la moto i van fugir del lloc a tota velocitat.

Fugida a tota velocitat pels carrers de Mataró

Els fugitius es van ficar per un pas subterrani destinat exclusivament a vianants a l'altura del carrer Sant Agustí i es van endinsar pels carrers del centre del municipi, per on van seguir amb la fugida saltant-se semàfors en vermells i posant en risc els vianants i la resta de conductors. Finalment, al cap d'uns tres quilòmetres, en arribar a l'altura del Nou Parc Central, una patrulla de la Policia Local que feia tasques de suport als Mossos va poder aturar la motocicleta i identificar els dos nois, que van acabar detinguts.

Segons ha avançat el diari Capgros, els dos arrestats són menors d'edat i estan acusats d'un delicte contra la seguretat del trànsit i d'un altre de resistència i desobediència a l'autoritat. A més, el noi que conduïa la motocicleta no s'havia tret mai el carnet per a poder fer-ho. Es desconeix, però, perquè tenien una actitud sospitosa quan eren al Port de Mataró i si estaven cometent un altre delicte pel qual no estan acusats. Tot sembla indicar que sí, veient que van fugir quan els agents dels Mossos els volien identificar, però no s'ha pogut provar. En el cas de traficar amb droga, la podrien haver llençat durant la fugida.