Més novetats de l'incendi mortal a l'hotel Coronado de Barcelona: el foc va començar a l'habitació d'una dona que, mesos enrere, havia perdut la seva casa en les mateixes circumstàncies, per culpa d'un foc al seu domicili.

L'incendi de l'hotel del barri del Poble Sec va ser el dissabte al migdia. Per causes que encara s'estan investigant, es va incendiar una habitació i, a conseqüència dels fets, alguns hostes es van veure obligats a saltar des de la tercera planta de l'edifici per evitar morir entre les flames. 

Investigació oberta per l'incendi mortal de l'hotel Coronado

Malauradament, un home va acabar morint després de passar hores ingressat a l'hospital Clínic de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes de l'incendi, que ha acabat amb una víctima mortal, dos greus, i cinc lleus per inhalació de fum.

Fruit d'aquesta investigació, han descobert que l'hotel tenia deficiències en el funcionament de les alarmes i els extintors. L'habitació on es va iniciar el foc va ser a l'habitació d'una dona de 63 anys amb problemes de salut mental. Es tracta d'una veïna del barri de Gràcia de 63 anys que va perdre el seu domicili per causes similars fa un mes, explica El País.

El foc va ser a l'habitació d'una dona amb problemes mentals

De fet, el 17 de gener va ingressar a l'hospital per un incendi a la seva habitació i, en el moment de l'incendi a l'hotel Coronado, estava a l'habitació on es va produir l'incendi. Actualment, la dona està ingressada a l'hospital fruit de les lesions produïdes per les flames.

Els serveis socials de Barcelona havien demanat que aquesta dona entrés en un centre psiquiàtric, ja que té greus problemes mentals i l'incendi que es va originar a casa seva, podria haver estat provocat per ella mateixa, segons l'informe que van fer els Mossos d'Esquadra.

L'incendi es va produir per causes humanes

La hipòtesi inicial de l'incendi a l'hotel Coronado és que el foc es va originar per causes humanes a l'habitació d'aquesta dona. De fet, els veïns de l'edifici on vivia ella, expliquen que repetia de manera constant que incendiaria el pis, diu El País.

Abans d'entrar a l'hotel Coronado, s'havia instal·lat a diferents hotels, però l'acabaven fent fora per robar o per tenir una actitud agressiva amb els altres clients. Tot i que no hi ha cap hipòtesi corroborada, tot apunta que aquesta veïna de Gràcia podria estar involucrada en els dos incendis. Caldrà esperar que avanci la investigació per saber-ho.