L’incendi d’uns quadres de comptadors en un edifici de Tarragona aquest dissabte ha deixat una persona ferida i 19 famílies desallotjades sense poder tornar a les seves cases. El succés ha tingut lloc quan passaven pocs minuts de les set del matí en un bloc de pisos del carrer 1 del barri de Bonavista. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames.

Quan han arribat, s’han trobat un incendi molt aparatós que suposava un risc per als veïns que hi havia a les cases. S’ha evacuat les set persones que es trobaven als habitatges, sis a través dels balcons amb l’autoescala dels Bombers i una altra a través de l’escala interior de l’edifici. Una de les persones evacuades, una dona de 67 anys, ha resultat intoxicada pel fum i ha hagut de ser traslladada en ambulància a l’Hospital Joan XXIII.

19 habitatges han hagut de ser desallotjats després de quedar-se sense llum

En aquest succés, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat la prealerta del pla Procicat. Cap a les onze del matí, el foc ja havia estat extingit i s’havia revisat l’estructura de l’edifici per comprovar que no hi havia un risc d’esfondrament. Els serveis d’emergències han abandonat l’immoble i la companyia elèctrica s’ha fet càrrec de la situació. Un total de 19 habitatges s’han quedat sense subministrament elèctric i han hagut de ser desallotjades fins que se solucioni l’avaria.

En total hi ha hagut 50 persones afectades. La Guàrdia Urbana de Tarragona ha informat que els Serveis Socials han reallotjat vuit adults i nou nens de cinc famílies. La resta han decidit anar a casa de familiars o amics, tot i que no es descarta que en les pròximes hores augmenti el nombre de persones que s'acullin a aquest servei.