L'antiga seu de Telefónica a Barcelona, l'anomenat edifici Estel de l'avinguda Roma amb el carrer Calàbria, ha cremat aquest dijous al matí. Un incendi a les obres de l'immoble, abandonat des del 2007, ha deixat una columna de fum visible des de diversos carrers propers. L'origen del foc, segons ha avançat betevé, han estat unes fustes dels treballs de rehabilitació que van desencallar-se fa només uns dies. Amb tot, la fumarada ha fet arribar diversos avisos a emergències i els Bombers de Barcelona s'han traslladat fins al lloc, extingint les flames ràpidament i amb facilitat.

Incendi a l'edifici Estel després estar abandonat des del 2007

L'incendi arriba poc després de desencallar el laberint burocràtic que va permetre reprendre les obres perquè l'edifici Estel, a l'avinguda Roma número 81, pugui tornar a ser funcional. Només uns dies després de començar els treballs, una columna de fum ha sortit pel costat de l'immoble que va acollir l'antiga seu de Telefónica a la ciutat comtal. Però aquest succés, més enllà de l'anècdota, revifa la història prèvia del bloc que després d'anys amb obres aturades i fins i tot amb intents d'ocupació, va aconseguir de nou la llicència una dotzena d'anys més tard per poder rehabilitar-lo, un cop la comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona va decidir donar el vistiplau.

La llicència d'obres portava uns 12 anys encallada perquè, en plena crisi immobiliària, l'edifici va ser venut a promotors privats, que després no van poder realitzar projectes per convertir l'Estel en habitatges de luxe i oficines. L'objectiu és que les obres estiguin finalitzades a finals del 2024, després que la llicència per obres s'allargués quatre mesos fins que Ban Capital Credit i FREO van portar tota la documentació exigida al consistori. Entre les característiques més cridaneres, a més de mantenir la façana més integrada a l'entorn, és que, segons està previst, s'obrirà al públic el terrat com a nou mirador sobre la ciutat de Barcelona i també s'adaptarà l'immoble a les exigències de sostenibilitat actuals.