Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 42 i 33 anys, acusats de cometre cinc robatoris amb violència, arrencant les bosses de mà a dones que passejaven pels carrers de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Just Desvern (Baix Llobregat). Els lladres feien servir motos robades per a efectuar els furts, circulant a gran velocitat per les voreres i fent-se amb el seu botí, estrebant les pertinences de les víctimes, algunes de les quals van quedar ferides a conseqüència dels assalts.

Els agents de les Unitats d’Investigació dels districtes de Sants – Montjuïc i Sarrià, juntament amb els d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), van posar en marxa una investigació per esclarir cinc robatoris que van poder connectar per la similitud en l’execució, i que s’havien produït entre els mesos de gener i abril d’enguany.

Robaven motos per cometre més furts  

El principal sospitós de la policia catalana, l'individu de 42 anys, primerament robava motocicletes que després feia servir per a cometre els furts, de manera que pogués fugir ràpidament. El seu mètode era apropar-se a potencials víctimes per la vorera, accelerar i fer una estrebada a les bosses de mà que portaven, sovint causant ferides a les dones. De fet, en una ocasió, va arribar a arrossegar durant uns metres una dona de 58 anys que s'havia quedat enganxada a la bossa; en una altra, va fer caure una parella de 85 anys, els qui van patir diverses fractures de gravetat.

Gràcies a les denúncies, els investigadors es van assabentar que no treballava sol, i que normalment anava acompanyat d’un altre home, que va quedar identificat després que perdés el telèfon mòbil durant un accident amb la moto mentre fugien d’un dels robatoris. Gràcies a això, els van poder localitzar i detenir al seu domicili el passat 19 d’abril. Després de passar a disposició judicial, l’home de 42 anys va ingressar a presó de manera provisional, mentre que l’altre va quedar en llibertat amb càrrecs.

Van amenaçar una noia amb un ganivet

Només un dels cinc robatoris el van cometre sense les motos. Una nit, mentre caminaven per Barcelona, van passar per davant d’una discoteca i van veure una noia de 23 anys amb una bossa de mà. Es van apropar a ella i la hi van arrencar del braç abans de sortir corrents. La noia va començar a seguir-los, moment que un d’ells va treure un ganivet i la va amenaçar de ferir-la abans de fugir.