Una família siriana de set membres ha mort durant la matinada d'aquest divendres en un incendi que ha calcinat el domicili en el qual vivien. El matrimoni i els seus cinc fills, tots nens menors d'entre quatre i tretze anys, estaven dormint quan va començar l'incendi, i no van poder escapar a temps de les flames, que han posat fi a la vida de tots ells. El tràgic succés ha ocorregut només dies després que la família fos rescatada d'entre els enderrocs causats pels terratrèmols de Turquia.

La família s’havia desplaçat feia molt poc temps a la localitat de Konya, situada a l’Anatòlia Central, després de sobreviure als dos sismes que van sacsejar la seva ciutat d’origen, Gaziantep, el passat 6 de febrer. L’habitatge era propietat d’uns familiars, i tots set s’havien traslladat amb l’esperança de poder començar de nou i redreçar la seva vida després de la tragèdia, segons ha explicat el diari turc Hurriyet.

Rescatats de sota les ruïnes

Els pares, juntament amb els seus cinc fills, van sobreviure de miracle als dos terratrèmols de magnitud 7.8 en l'escala de Richter. Gaziantep, la seva ciutat d'origen, va ser una de les més afectades pels sismes. Van quedar atrapats sota les ruïnes de la seva casa, rescatats al cap de poc temps pels serveis d'emergència. Com molta gent, van recórrer a l'ajuda de familiars d'altres províncies i ciutats, i es van desplaçar fins a Konya, on els esperava una nova llar.

No obstant això, la tragèdia els va assolar de nou només uns dies després d’instal·lar-se en la que creien que seria la seva nova casa. El domicili, construït amb tova, va calar foc inesperadament en plena nit, quan la família ja dormia. Com que no van poder reaccionar a temps, els va resultar impossible escapar de les flames, i els serveis d’emergència que van acudir al lloc només van poder rescatar els cossos cremats de les víctimes. Les autoritats locals han obert una investigació per aclarir les causes de l'incendi.