Un incendi en un pis de la ciutat francesa de Charly-sur-Marne s’ha cobrat la vida de pràcticament una família sencera. La mare i els set fills, cinc nenes i tres nens d’entre 2 i 14 anys, han mort calcinats per les flames; només el pare ha pogut ser rescatat amb vida, però es troba en estat molt greu a l’hospital.

L'incident s'ha produït la matinada d'aquest dilluns mentre la família dormia, la qual cosa ha influït en el fet que no poguessin escapar, ja que el foc els ha agafat desprevinguts. Poc abans de l'una de la matinada els veïns van avisar als Bombers, els qui es van desplaçar al més aviat possible fins al lloc de l'incendi, però van tenir problemes per apropar-se amb el camió per trobar-se el pis en un carrer força estret.

Només van poder rescatar el pare

Uns 80 bombers van desplaçar-se fins al pis, però pels problemes que presentava la localització de l'habitatge, no van poder actuar amb prou rapidesa, i per a quan van aconseguir desplegar l'escala i pujar fins a una de les finestres, només van poder treure el pare. L'home presentava cremades molt greus, i va ser traslladat en urgència a l'hospital més proper.

Des de la Prefectura de la localitat han explicat que els bombers no van poder accedir a l’interior de l’edifici fins passades diverses hores, per la qual cosa no van poder extreure les altres vuit persones que hi havia dins, la mare i els set fills. Quan finalment van aconseguir extingir les flames, la resta de la família havia mort.

Investigació en curs

La policia de Charly-sur-Marne ha obert una investigació per aclarir les causes de l’incendi, tot i que la primera hipòtesi és que va ser una assecadora que va calar foc mentre dormien, i que no es van adonar del perill fins que era massa tard. El foc ha afectat l’estructura de l’edifici en el qual vivien, així com algunes de les cases del costat, i la policia ha hagut d’evacuar als veïns per precaució.