El foc afecta un edifici de deu pisos més planta baixa a Reus (Baix Camp). Les flames s'han originat en una habitació del primer pis i han provocat molt fum a tot el bloc, la qual cosa ha provocat que els bombers demanessin als veïns que es confinessin per seguretat als seus apartaments. En total s'han hagut d'aïllar 35 persones i han estat ateses 19 pels sanitaris, dues en estat crític. Emergències ha rebut l'avís d'incendi aquest dimarts a les 16.43 hores i diverses dotacions s'han traslladat fins a l'avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, 47-49, de la ciutat. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets.

Els agents han detingut un home de 41 anys i nacionalitat espanyola, amb antecedents policials, com a presumpte autor dels delictes de lesions per imprudència greu i danys. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'individu hauria intentat carregar un encenedor de forma negligent i això ha provocat una explosió i l'inici del foc al pis que havia ocupat de manera il·legal. 

Incendi extingit amb dos ferits greus

Les flames han afectat també l'avinguda propera de Pere el Ceremoniós. Fins al lloc de l'incident s'han traslladat nou dotacions de Bombers de la Generalitat, altres nou terrestres i un comandament del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a més de diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus. El foc, no obstant, ha deixat deu persones ferides. Vuit d'elles lleus i dues en estat crític. Segons apunta la policia municipal, un dels ferits hauria estat traslladat per cremades i inhalació de fum a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i l'altre, després de precipitar-se des del segon pis, a l'Hospital de Reus. Els bombers han inspeccionat l'edifici per saber si l'incendi ha provocat algun tipus de problema estructural.

 

L'incendi ja ha estat extingit pels Bombers de la Generalitat. Aproximadament cap a les cinc d'aquesta tarda de dimarts no hi havia flames i estaven ventilant l'escala, després que tot l'interior de l'edifici quedés molt afectat pel fum. També han estat evacuats primerament diversos veïns, tots aquells als quals els efectius d'emergències han pogut i la resta han demanat que es confinessin per evitar patir inhalacions de fum que els intoxiquessin.