Segon incendi en una nau industrial a la província de Barcelona durant el cap de setmana llarg de Sant Joan. Els Bombers de la Generalitat treballen des de dos quarts de dotze del matí en un incendi originat al municipi barcelonès d'Abrera, en el qual les flames han destruït per complet una nau industrial. Tot i que no hi ha ferits, l'estructura és molt inestable, ja que ha col·lapsat el sostre. Les causes d'aquest incendi són, ara per ara, desconegudes. Més de cinquanta persones, en veure l'enorme columna de fum que sortia des de la zona afectada, han trucat al 112, que recomana no apropar-se al lloc fins que les tasques d'extinció hagin conclòs. 

A les 11:29 del matí d'avui, diumenge 26 de juny, els Bombers han rebut l'avís d'un incendi en una nau industrial a la localitat d'Abrera (Baix Llobregat, Barcelonès). El foc s'ha originat al carrer del Metall, al polígon Can Socarrats. Fins al lloc s'han desplaçat en un primer moment deu dotacions de Bombers, dispositiu que s'ha ampliat fins a setze les següents hores, i que es manté en aquests moments. L'incendi és proper a les urbanitzacions de Can Vilalba i Santa Maria de Vilalba, tot i que, per ara, els veïns no han rebut cap ordre de confinament, més que la de no acostar-se a la nau. 

El sostre de la nau ha col·lapsat i a l'interior cremen vehicles

La nau industrial, que es troba totalment aïllada, emmagatzemava al seu interior diversos vehicles, que amb el foc s'han incendiat. El sostre de la nau també ha cedit a causa de les flames, i algunes de les parets del recinte presenten molta inestabilitat, segons informa el cos de Bombers. El col·lapse del sostre de la nau ha fet que el dispositiu de Bombers hagi activat el Grup d'Estructures Col.lapsades (GREC), especialitzat en situacions d'aquesta mena. El cos de Bombers ataca el foc amb una estratègia defensiva des de l'exterior de la nau, intentant contenir-lo amb l'objectiu que les flames no creixin i es propaguin a la nau del costat.

El 112 ha rebut una cinquantena de trucades

L'incendi, en originar-se en una nau industrial amb materials inflamables, ha causat una enorme columna de fum negre i espès que és visible des de diversos punts del municipi, així com des de l'autopista AP-7. Més d'una cinquantena de persones han alertat al 112 de l'incendi, després d'una setmana marcada per la simultaneïtat d'incendis forestals. Els serveis d'emergències, tot i que ja estaven treballant en l'àrea afectada, han recomanat als veïns i curiosos que no apropar-se a la zona, per tal que els equips especialitzats en les tasques d'extinció del foc puguin treballar i apagar-lo com més aviat millor, sense haver de lamentar cap víctima.