La jutgessa que porta el cas de la mort de María Isabel Suárez, tieta política de l'actor Luis Lorenzo, ha decidit ara imputar en la causa la cuidadora de l'anciana durant els últims mesos de la seva vida. La decisió l'ha pres després d'escoltar els testimonis dels principals acusats i practicades diverses diligències.

La jutgessa veu evidències d'implicació en la mort

Segons fonts jurídiques, la titular del Jutjat d'Instrucció número 9 d'Arganda del Rey (Madrid) ha pres la decisió recentment. Així doncs, augmenten a tres el nombre de persones investigades per la mort de María Isabel: l'actor Luis Lorenzo, la seva dona Arantxa Palomino i la cuidadora. La jutgessa ho fa perquè veu indicis que la cuidadora pogués estar implicada en la mort, com va sospitar la Guàrdia Civil en la seva investigació, afegeixen les fonts.

La cuidadora va declarar davant de la jutgessa

La cuidadora ja va prestar declaració davant de la jutgessa el passat 15 de juny i va relatar l'"empitjorament" que va patir la dona, de 85 anys, en els seus últims mesos de vida. Segons l'advocat de la família, María Isabel va passar de ser independent a ser totalment dependent. Per estrany que sigui, no se li va preguntar a la cuidadora pel cadmi ni el manganès trobats al cos de la morta en l'autòpsia que se li va realitzar, que va revelar en sang aquestes substàncies en quantitats molt elevades: 200 i 20 vegades superiors a una quantitat normal.

Els detalls de l'autòpsia van revelar mort per enverinament

Els resultats de l'autòpsia van detallar les causes de la mort. Segons exposa l'informe, María Isabel va morir per un "enverinament" d'"etiologia homicida", encara que després s'han fet diversos informes dels quals dos forenses han explicat que aquesta pot ser una possibilitat, encara que no es pot descartar totalment una mort per causes naturals.

María Isabel es trobava en condicions pèssimes

A més de declarar la cuidadora, també ho ha fet recentment l'administrador de l'empresa que va proporcionar cuidadores per a l'anciana. De la mateixa manera que ho van fer altres treballadors, l'home va declarar que María Isabel estava molt desatesa, amb falta d'elements de neteja bàsics com a bolquers o raspall de dents.

Aquest dimarts la jutgessa està prenent declaració a diversos metges que van atendre a la víctima, entre ells el que va emetre el seu certificat de defunció.

Els familiars de la víctima no es fien de l'actor ni de la seva esposa

L'anciana de 85 anys va morir el juny de l'any passat a Rivas-Vaciamadrid (Madrid). Com era una dona gran amb demència, es va decidir no practicar-li una autòpsia, ja que es va donar per fet que havia mort per causes naturals. Tanmateix, els familiars de la morta van posar una denúncia a la Guàrdia Civil perquè tenien sospites que havia estat assassinada per l'actor Luis Lorenzo i Arantxa Palomino. A partir d'aquí va començar tot l'entramat del cas, que no ha deixat d'aportar noves proves per aclarir d'una vegada per totes com va morir María Isabel.